https://imgix.femina.dk/media/80a9ee5680db47afb59122c119f6f8da.jpg
Rejser

Tag til Madeira – blomsternes og oplevelsernes ø

22. juni 2009
af Jesper Møller
Madeira er Europas måske smukkeste og frodigste lokalitet, og klimaet er tæt på det perfekte.
Madeira

Curral das Freiras - Nonnernes Dal.

Blomsterøen kaldes Madeira også, og har man først selv været der, er man ikke i tvivl om hvorfor. Blomsterlivet er et helt kapitel for sig, og den portugisiske Atlanterhavsø må absolut kandidere til titlen som Europas smukkeste feriedestination.

Et kæmpe drivhus
Den smukkeste del af øen er den nordlige. Det gælder ikke mindst strækningen mellem byerne São Vicente og Faial, hvor det visse steder er som at køre gennem et kæmpestort drivhus. Blandt perlerækken af tropiske og subtropiske gevækster er store hortensiahække, talrige orkidé- arter, julestjerner, hibiscus, bougainvillea samt den måske allerflotteste - paradisfugleblomsten.

Det smukkeste udsigtspunkt
Har man ikke mod på en eller flere heldagsture på egen hånd, er en tur til Curral das Freiras - Nonnernes Dal - et glimrende alternativ. Madeiras dybeste dal ligger blot 20 kilometer nordvest for Funchal, og på en tur dertil får man en glimrende smagsprøve på øens mangfoldige naturrigdom. Viewet fra udsigtspunktet Eira do Serrado ned over dalen er højdepunktet, som er hele turen værd.

Madeira

Mercado dos Lavradores - Landarbejdernes Marked

Marked med alverdens produkter
Mercado dos Lavradores - Landarbejdernes Marked - ligger i hovedbyen Funchal. Markedet er uden sammenligning byens største attraktion, og her sælges alverdens produkter. Flottest er de store mængder af frugt, grøntsager og blomster, som dominerer det to etager høje marked. Dertil kommer boder med kød, vin, ost og kunsthåndværk, og i sidebygningen ligger byens fiskemarked, I vinboderne er der smagsprøver på øens nationaldrik - den søde dessertvin madeira.

Skal du vælge Madeira?

Står smukke strande og et potent natteliv øverst på det indre feriebarometer, bør man vælge et andet feriemål. Er man derimod til afsindigt flotte og frodige omgivelser, små idylliske landsbyer, dejlig mad og et herligt klima, finder man næppe noget bedre sted inden for Europas grænser. Førhen havde øen et støvet ry som "pensionisternes mødested". I dag valfarter både unge, midaldrende og ældre til øen, og det skyldes ikke mindst de rige muligheder for aktiv ferie. Madeira er et paradis for vandrere med et utal af stier i alle længder og sværhedsgrader. Derudover rummer øen mange andre tilbud som golf, bjergklatring, mountainbiking, kanosejlads og paragliding og dykning. En sejlads giver desuden gode chancer for at se delfiner og hvaler.


Læs også:

De bedste shoppebyer i verden

Oplev hyggelige Amsterdam

Fabelagtige Flensborg

Læs også