https://imgix.femina.dk/media/403bfd73a2884c39b1002f38326172da.jpg
Rejser

Tag på tur i det smukke Norditalien

31. juli 2011
af Susanne Gustafsson
De smukke søer Lago di Garda – Gardasøen - og Lago d’Iseo i Bresciaprovinsen i Norditalien byder på oplevelser for alle.


En fantastisk udsigt og lækker mad kendetegner det smukke Norditalien. Selvom Gardasøen er det mest kendte rejsemål, er der dog mere og andet at komme efter.

Eventyrlig oplevelse
Vi kører til den første og mindst kendte af de to søer - Lago d'Iseo. På trods af DMI's forsikringer om sol og sommer åbner himlen sig i et heftigt skybrud, som farver himlen skifergrå. Men hvilket syn der åbenbarer sig i byen Sulzano ved Lago d'Iseo! Den dramatiske himmel med lyshuller og lysglimt ind imellem gør den i forvejen spændende sø til en eventyrlig oplevelse, ikke mindst på grund af Monte Isola, den bjerghøje og vistnok største ø i en indsø i Europa.

En dejlig sejltur
Iseo-søen er meget dyb - 248 meter, hvor den er dybest - og går nærmest ned i en tragt med øen, der går opad, midti (forestil dig en klassisk citronpresser). Det hele giver et fantastisk landskab og er et himmerige for lystfiskere. Vi sejler rundt om Monte Iseo og nyder den smukke kyststrækning, som sine steder er stejl bjergside og andre steder små hyggelige byer med de skønneste huse lige ned til vandet.

Lidt Dyrehavsbakke
Efter et guddommeligt italiensk måltid kører vi igennem vindistriktet Franciacorta, hvor vi besøger vingården Ca' del Bosco, der ud over dejlige vine også råder over en del spændende kunst både inde og ude, og som inviterer til en lille vinsmagning, før vi kører østpå mod Gardasøen. Byen Sirmione ligger på spidsen af en sjov lang tange i Gardasøens sydligste ende og er et sjovt miks af smuk og hyggelig gammel by og lidt dyrehavsbakke.

Endnu en lækker middag
Afslutningen på nogle dejlige dage i Brescia bliver (endnu) en vidunderlig middag med masser af fisk og skaldyr på Ristorante Piccola Vela i byen Desenzano del Garda. Restauranten ligger helt ned til vandet, og selv om der er plads til mange under åben himmel i den bløde, lune aften, er der alligevel en intim og hyggelig stemning, som gør, at det føles meget privat - lige til en tete-a-tete-middag.

Tobago inviterer til caribisk dagdriveri

En dag i Barcelona

Læs også