https://imgix.femina.dk/media/60e82ceafc8c4c9e9a46f9920be9e933.jpg
Rejser

Tag på storbyferie i Palermo

20. maj 2010
af Mette Rem
Foto: Kenneth Rem
Palermo er en by fuldt af kontraster – og hvor der både er mulighed for at nyde arkitekturen, shopping og ture til stranden

Siciliens største by med omkring 700.000 indbyggere er hektisk, kaotisk, farverig og fuld af oplevelser og sanseindtryk fra morgen til aften.

Kontrasternes by
Der er kontraster overalt: Fra de smukkeste kirker og bygninger til faldefærdige gamle huse, der har stået mennesketomme i årtier. Fra duften af pastasugo med tomat og masser af hvidløg til stanken fra en kloak, der er løbet over. Man kan i hvert fald ikke bare læne sig afslappet tilbage, når man er i Palermo.
Jeg holder meget af de mange frugt- og grøntsagsmarkeder, der findes i de italienske byer. Det gælder også i Palermo, der har flere af slagsen. På Sicilien ser frugt og grøntsager ikke bare flot ud. De dufter og smager også af meget mere, end vi er vant til i Danmark.

Renovering på vej
Det allerbedste indtryk af byen får man ved at drive rundt og indsnuse stemningen i det historiske centrum. Desværre har mange af de gamle, smukke huse i de smalle gyder fået lov at forfalde gennem mange år. Heldigvis er der nye tider på vej.
De seneste år er en række bygninger og palæer nænsomt blevet renoveret og står nu som små arkitektoniske perler rundt omkring i det historiske centrum, og flere er på vej. Et af de største problemer på Sicilien er organiseret kriminalitet. Det skal dog lige siges, at man som turist ikke mærker noget til mafiaen.

Shopping og strandtur
Efter en god frokost er det tid til shopping. For som i enhver anden italiensk storby er der også i Palermo gode muligheder for at gå på jagt efter italiensk modetøj, tasker og sko. I forretningsgaden Viale della Libertá finder man især de mere eksklusive forretninger og mærker.
En storbyferie i Palermo kan snildt kombineres med et par dage eller bare en enkelt dag ved vandet. Den lille by Mondello ligger blot ti kilometer fra Palermo. Vi tager bussen derud, lejer liggestole og en parasol og tilbringer en dag i vandkanten.

RELATEREDE ARTIKLER:

Norditalien
Mai-Britt Vingsøe

Læs også