https://imgix.femina.dk/media/5bd2e7dc38904feba491713a6e87c920.jpg
Rejser

Tag på påskeeventyr i Malaga

27. marts 2010
af Mette Rem
Foto: Mette Rem, Den spanske stats turistbureau, Scanpix
Den sydspanske havneby Malaga byder på fascinerende og imponerende religiøse processioner i påskeugen. Og mens du tager del i den gigantiske folkefest, kan du selvfølgelig også nyde resten af byens skønne steder

Folk stimler sammen i de stopfyldte, smalle gader. De mange mennesker venter, sludrer og kigger ivrigt. Hvornår kommer processionen? Så sker der pludselig noget, og snakken forstummer. Den gigantiske trone med lidende Jesusfigur kommer vuggende forbi. Tilskuerne klapper begejstret.

Bærer en 4 tons tung trone
Omkring 200 mænd i lange hvide kåber bærer den fire tons tunge trone. Kommer man tæt på, ses sveddråberne, der pibler frem på deres ansigter. Der tages ivrigt billeder, mens det lange optog, der består af flere hundrede mennesker, går forbi. De bageste tilskuere må stå på tæer for at se noget. Langsomt forsvinder processionen. De mange tilskuere genoptager snakken og venter spændt på næste procession.

600 år gammel tradition
Påskeugen i Malaga, der går helt tilbage til det 15. århundrede, er en af de mest berømte påskebegivenheder i Spanien. Hver dag fra palmesøndag til påskesøndag er der optog med imponerende statuer af Jomfru Maria og Jesus i byens gader. Påskeugen er en vigtig religiøs begivenhed, men det er også en gigantisk folkefest.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/cd20b40c17ec408b9c1f37dd227da22b.jpg

I Malaga skal man selvfølgelig
prøve de lækre friske skaldyr og
friturestegt fisk, "pescaíto frito",
ledsaget af kold hvidvin på en af
de mange strand-restauranter

190.000 mennesker
I 2009 overværede 190.000 mennesker påskeugen i Malaga. Restauranter og barer arbejder på højtryk, og overalt i byen er der opsat boder, der sælger kolde drikkevarer, is, legetøjstrommer og trompeter, som børnene ivrigt trutter i og slår på, når processionerne defilerer forbi.

Kultur, shopping og gastronomi
Ud over påskeprocessioner byder Malaga byder på masser af kultur, museer og shopping og på kulinariske oplevelser. Og ikke mindst typisk sydlandsk stemning. I det historiske centrum finder man byens katedral, der blev påbegyndt i 1528. Og så er noget af det bedste jo bare at spadsere rundt i det historiske centrum for at indsnuse og fornemme den sydlandske stemning.

Spanskrør
Når fødderne er ømme, og appetitten melder sig, kan man gå på tapasbar, eller hvad med en portion "churros" - spanskrør - der er friturestegte rør, der serveres med varm chokolade og sukker. En kaloriebombe, men hold op, hvor smager det godt.

Klik her, og få opskriften på churros på Isabellas.dk

325 solskinstimer om året
Malaga ligger ud til kysten, så det er oplagt at tage en tur til stranden Playa de la Malagueta eller spise skaldyr og friturestegt fisk, "pescaíto frito", ledsaget af kold hvidvin på en af de mange strand-restauranter. Costa del Sol byder på 325 solskinsdage om året og en gennemsnitlig badevandstemperatur på atten grader. Og det bør da næsten nydes, inden turen går hjem til det noget koldere nord.

MALAGA

Få mere info om Malaga hos Visit Costa Del Sol eller på Spain.info

PROCESSIONER I MALAGA

Malagas påsketraditioner iscenesætter hvert år historien om Jesus' lidelseshistorie for tusinder af mennesker. Den religiøse tradition går helt tilbage til det 15. århundredes katolske generobring af det dengang muslimsk dominerede Andalusien.

Vinmark i Californien
Sommerhusidyl

Læs også