https://imgix.femina.dk/media/9f302b3542f1478b91e1cd3f3b5faf8e.jpg
Rejser

Tag bussen på ferie

18. august 2009
af Sus Falch
Foto: Sus Falch, Riis Rejser m.fl.
Det er både afslappende og hyggeligt at tage bussen på ferie. Og der er mange muligheder, som ikke kun dækker Europa, men også andre dele af verden.

Det er lige før, man kan se det meste af verden med bus og sågar begynde rejsen meget tæt på sin hoveddør.

For de store busrejsearrangører har opsamlingssteder på kryds og tværs gennem landet, før rejsen fortsætter mod nord, syd øst eller vest ud i Europa.

Og skulle det ikke være nok, kan du snuppe den første bid med fly til Spanien, New Zealand, Sydafrika eller noget helt fjerde og så tage bussen


 • Slankerejse
  GT Rejser har busrejser med velvære og slankeophold i Polen med afgange fra Sjælland.

 • Golf og bus
  Tag bussen på kort eller længere golfferie i Polen med GT Rejser

 • Få tilskud
  Bl.a. Gislev refunderer udgifter el. nogle af dem til transport til påstigningsstedet efter nærmere regler.

 • Prisniveau
  Busrejser er ofte billigere end en tilsvarende ferie med fly, men der går lidt mere tid med at komme frem.

 • Pas i tasken
  Hav dit pas i tasken inde i bussen, så det er nemt for grænsekontroller at tjekke.

 • Rygning
  Forbudt i busserne, men der gøres holdt undervejs.

 • Rabat
  Hos flere rejsearrangører fandt vi store rabatter på f.eks. 30% på sidste øjebliks tilbud.

 • Singleferie
  Det er oplagt at tage på busferie, hvis du rejser alene, for fælleskabet ta'r altid godt imod dig.

 • Handicappede
  Sammenklappelige kørestole kan medbringes på de fleste busrejser.

 • Border-shop
  Går turen med Scandlines sydpå, så tjek shoppingmulighederne på www.border-shop.dk og www.scandlines.dk, hvor du også kan forudbestille.

 • Julemarkeder
  Rigtig mange busrejsearrangører har et stort program til hyggelige julemarkedsbyer i Europa.

 • Blomsterrejser
  Mange arrangører har rejser til Holland, når blomsterområderne som bl.a. Keukenhof står i fuldt flor.

 • Vandreferie
  Gislev har let vandreferie med bus til bl.a. Østrig, Mallorca, Sydtyrol og Spanien.

Hyggeligt samvær

Når man vælger busrejsen som ferieform, skal det naturligvis være fordi, man er indstillet på at være en del af fællesskabet. Og så skal man jo være klar over, at det bare er om at være rejseklar, når bussen skal køre. Man har ikke frit lejde til at gå sine egne rejseveje, til gengæld har andre gjort det nemt for en.

Klassikeren

Den klassiske busrejse går ned gennem Europa til et bestemt område, som udforskes nærmere, eller man gør mange ophold med overnatninger undervejs for at se flere lande eller flere byer, som perler på en snor.

Du skal ikke selv tjekke museernes åbningstider o.s.v. - alt det er klappet og klart.

Specialrejsen

Der er også mulighed for at tage på busrejse med det formål at opleve operaforestillinger i en af Europas førende operabyer, eller kombinere busrejsen med et krydstogt på f.eks. Rhinen eller Donau, hvor bussen følger med på sidelinjen til de daglige udflugter.

Du kan rejse med bus rundt i det charmerende blomstrende Sydengland eller nyde den eviggrøne natur i Wales.

Er det vin, der interesserer dig, snoer busferierne sig også rundt ad vinvejene langs markerne i de spanske, italienske og franske vinområder.

Nyt og spændende mod øst

Store kulturoplevelser kan også ligge og vente på rejser, hvor man mindst venter det. Og her vil vi gerne henlede opmærksomheden på de mange busrejser, der efterhånden dækker det østeuropæiske område.

Her kommer du nemlig igennem områder og byer, de fleste ikke vil nå ud til, fordi det virker for uoverskueligt. Se f.eks. www.nillesbus.dk.

Tag bussen mod nord

Norges fjorde er mål for mange busrejser, hvor udsigterne fra fjelde over fjorde, den friske luft og de uendeligt store områder uden menneskeligt indgreb er en frelse for sjælefreden.

Desuden har Norge rutebiler, som dækker landet vidt og bredt, så du kan stå af og på, når du har planlagt det.

Med bus på Route 66

Riis Rejser er kendt for sit store udvalg af operarejser med bus, men har også muligheden for at flyve på busrejse til f.eks. USA, hvor du kan gøre bilister og motorcyklister turen efter og snuppe en bid af den legendariske Route 66, og nyde den ene store nationalpark efter den næste.

Bus på 6 kontinenter

Kigger du ind i butikken hos Tema Rejser finder du et særlig stort rundrejseudvalg til spændende lande som Jordan, Armenien, Albanien, Australien, Japan, Madagaskar og mange flere.

I alt seks kontinenter kan du flyve på busrundrejse til med Tema rejser, der også er kendt for deres kompetente rejseledere.

Gislev har mange gode oplevelser, hvad enten man vil opleve kultur og natur i Sverige, London med bus i en uge, den smukke Gardasø eller noget oversøisk med dansk rejseleder hele vejen i f.eks. Cuba.

Bus til badeferien

Hvis du drømmer om en busferie lige til badestranden i Italienske Lido de Jesolo eller Kroatiens skønne badebugter, er det også blevet muligt på det seneste med f.eks. Best Travel og Dansk Fri Ferie

Bestem selv ruten

Hvis du har lyst til at rejse med bus rundt i Europa, og selv vil bestemme farten, kan du gøre det med Eurolines. Eurolines er en sammenslutning af mere end 30 uafhængige selskaber, der samlet danner Europas største busrutenetværk, som ofte går lige til hjertet af Europas storbyer.

Billetter kan købes fra afgang til afgang på firmaets webside, hvor du også finder alle køreplaner.

Komfort og service:

Bussæderne har lige så mange instillingsfunktioner som almindelige flysæder og ofte mere benplads og fodstøtte. Hertil kommer udsigten, og du kan købe en fast plads i bussen, for ca. 100 kr. på de fleste busrejser.

En rejseleder er som regel også en del af feriepakken på de fleste busrejser.

Undervejs sælges kaffe og andre drikkevarer, mens du slapper af.

Langt de fleste rejser udenfor vintersæsonen er med hotelovernatning undervejs mod det endelige rejsemål.

De fleste busferierejsende er voksne mennesker på 50 eller derover. Men rent faktisk er det en afslappende rejseform for alle, også bedsteforældre med børnebørn.

Skønne Danmark

Flere danske busrejsearrangører har Danmarksferier med opsamling undervejs mod målet. Kig efter arrangører på din hjemegn.

Læs også