På rejser til Sydafrika kan man opleve lidt af det hele, det store land har både strand, safari-ture, kultur og pulserende storbyer
Rejser

Sydafrika: 9 tips til safari, sol og shopping

15. september 2016
af Rejseredaktionen
foto: Kulturrejser Europa, Nyhavn
Vil du have det hele, er Sydafrika et godt bud. Her er farverige storbyer med kultur og god gastronomi pakket ind i den smukkeste natur med et på alle måder vildt dyreliv – og suveræne safarimuligheder. Her får du 9 tips til din rejse til Sydafrika.

Sydafrika er et enestående – og enormt – land. Og et oplagt rejsemål, hvis man vil opleve lidt af det hele. Kulturhovedstaden Cape Town har farverige bydele, et blomstrende restaurantliv og masser af god shopping.

Men man skal ikke langt uden for metropolen, før man står midt imellem vinranker og frugttræer. Og selv om nationalparkernes dyreliv kan være ret larmende, står storbyerne i skarp kontrast til den smukke, grønne natur, de gemte laguner og de kilometerlange strande.

3 x shopping i Cape Town

1 - De tre gader

I centrum af Cape Town er gaden Long Street den hyggeligste – skarpt efterfulgt af Kloof Street og Loop Street, hvor du både kan finde smukt håndværk og fristende tekstiler. Husk at prutte om prisen. Det viser sig at give bonus flere steder.

2- Kaffe/cocktailpause

I Kloof Street er det svært at vælge mellem de mange fantasifuldt indrettede caféer, vinbarer og bagerier. Midtpå gemmer sig en skøn lille gårdhave indrettet med vandfontæner, citrustræer og flydesofaer. Her serveres kaffe, frokost og cocktails.

3 - Waterfront

Det sprudlende shopping- og forlystelsesområde Waterfront er den ældste del af havnen. Området er renoveret med respekt for det oprindelige og huser nu mere end 450 butikker og 80 restauranter. Her myldrer af lokale og turister – og samtidig arbejdes der i havnen med sæler som tilskuere til det hele.

Få skræddersyet din safarirejse! Nyhavn Rejser tilbyder mange forskellige safari-rejser, som kan kombineres med dage ved strand eller i Capetown. Læs mere om rejserne her!

Waterfront i Cape Town er værd at besøge på din rejse til Sydafrika. Det hyggelige havneområde har 450 butikker og et væld af restauranter.

3 x safari

En af verdens dyrerigeste safariparker, Kruger Nationalpark, ligger i Sydafrika. Her er gode chancer for at se The Big Five: Et udtryk, der stammer fra storvildtsjagt i Afrika, og dækker over de fem dyr, der var sværest – og dermed også farligst – at nedlægge, nemlig løven, leoparden, det sorte næsehorn, kafferbøflen og elefanten.

4 - Sov sikkert

Ngala Lodge i den nordlige del af Kruger Nationalpark er en luksuriøs lodge med kun 20 små hytter. Her bestemmer dyrenes rytme – og safarituren begynder, før solen står op. Efter morgenmaden kører vi i åben landrover ud i bushen, mens solen står op, og dyrene kommer til syne. Med på turen er en dyre-opsporer og en ranger.

5 - Til fods

Den lille teltlejr Plains Camp er specialiseret i safari til fods. I grupper på maks. otte personer følges man med to erfarne rangere, der kender dyrenes adfærd. Ingen ved, hvad dagen bringer, for her færdes zebra, bøffel, giraf, elefant, næsehorn og løve.

6 - Sov under stjernerne

En helt speciel oplevelse er det at sove ude under stjernerne. Fra Plains Camp kan man gå til Sleep Out, udkigsplatforme bygget i højde med trækronerne ude i bushen. Træplatformene er i flere niveauer med sovepladser på øverste niveau. Her sover man under stjernerne – og myggenet – og er helt i ét med naturen.

Læs også: Rundrejse i USA - det skal I se

Oplev farverige storbyer og den smukkeste natur, når du rejser til Sydafrika

3 x sol og strand

7 - Thona Beach

Her kan du sejle i kano, snorkle, tage på guidede vandreture – eller bare bade! Thonga Beach Lodge ligger i Mabibi-bugten på Elephant Coast på Sydafrikas østkyst. Her er 12 virkelig lækre bungalower omgivet af skov, søer, bush og Det Indiske Oceans kilometerlange strande.

8 - Delfinkysten

Ballito er en lille ferieby 40 kilometer nord fra byen Durban på Sydafrikas nordøstkyst – en kyststrækning, hvor man ofte spotter delfiner. I The Boathouse bor man direkte ud til standen.

9 - Boulders beach

En del af Table Mountain National Park er et beskyttet havområde. Gæster må betale entré for at få ad-gang til disse sandede kyster, som er hjemsted for en ynglende koloni af over 2.000 truede afrikanske pingviner.

Læs også