https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/6d2f7e89e9f94bbca128e281e7ff4537.jpg
Rejser

Stilrent hotel midt i Reykjavik

20. januar 2012
af Søren Anker Madsen
Har man sagt Island, står der krise med en stor rød alarmlampe og blinker i de flestes bevidsthed. Og den lille nations økonomiske kollaps er da også afgrundsdyb. Som et meget håndgribeligt bevis på krisens omfang har McDonalds valgt at lukke sine tre burgerrestauranter på vulkanøen.

Men Reykjavik er stadig en oplevelse. Denne miniput-hovedstad med storby-attitude har en musikscene, de fleste metropoler ville være misundelige over. Og de mange smarte cafeer og designbutikker befolkes stadig af en bemærkelsesværdig hip ungdom, selv om der efterhånden står Til salg-skilte en del steder i sidegaderne på grund af de mange konkurser. Den islandske kronekurs' styrtdyk har gjort det mere tilgængeligt at være turist i byen.

Populær bar og natklub
101 refererer til Reykjaviks oprindelige postnummer, og hotellet ligger også i en sidegade til hovedstadens pulserende hovedgade. Den funky soulmusik i foyer og elevator fortæller også noget om hotellets klientel, som typisk er sidst i 30'erne eller først i 40'erne. Foyer og restaurant er samtidig en populær bar og natklub torsdag, fredag og lørdag.

Elegance og varme
Omkring det hyggelige ildsted i foyeren er møblerne af Philippe Starck og Eero Saarinen, og i det hele taget formår 101 at kombinere kølig elegance med rustik varme, der tager udgangspunkt i Islands natur. I lobbyen får blanke sorte og hvide borde og stole modspil af egetræ og keramiske ansigter og malerier af islandske kunstnere.

Musik i mini-baren
På værelserne går det sort/hvide igen kombineret med ubehandlet træ, og det store hvide badekar på løvefødder er placeret, så det får sove- og badeværelse til at smelte sammen. I minibaren kan man selvfølgelig også købe Bjørks nye cd, og 101 har opnået en placering på den attraktive Condé Nast Traveller Hot List som et af de 50 smarteste nye hoteller i verden.

Spis under glastag
Hotellets restaurant hører til blandt byens bedste. I 101 hotel spiser man under glastag. Der er kunstværker på facaden over taget, og en lang smal bar er et af de hippe steder at gå i byen i Reykjavik. Derfor skal man også kunne acceptere, at der er forholdsvis høj musik under middagen. Det er en restaurant i klassen mellem bedre brasserie og gourmet. Prøv f.eks. den lækre klipfi sk-tatar med soltørrede tomater, løg, kapers og oliven. Eller bagt blæksprutte med skaldyrsfyld og tomatrisotto med basilikum eller bagt torsk i parmaskinke med mozaralla og hvidvinssovs. Her er også et godt vinudvalg i en overkommelig prisklasse.

HOTELFAKTA
101 hotel
Hverfisgata 10
101 Reykjavik
www.101hotel.is
Se også www.designhotels.com

Se flere unikke hoteller

Læs også