Smukke gratis-oplevelser i London
Rejser

Smukke gratis-oplevelser i London

20. maj 2014
af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Nyhavn Rejser og Hanne Gabel Christensen
London har vundet vores hjerter – især når den smukke storby kan opleves uden at bruge en krone.

Storbyferie, shopping, god mad og lækre specialiteter, der ikke må gå ens næse forbi. Det kan være dyrt at holde ferie - også selvom det blot er en forlænget weekend. Men er du vild med Londons charme, kan du nemt besøge storbyferien, uden at det koster dyrt.

London har rammerne for det hele, og du kommer helt sikkert tilbage med en masse energi på selvforkælelseskontoen efter et besøg i den fantastiske by. Vil du opleve den foretrukne storby, kan du gøre det helt uden at bruge en krone. Vi har vi samlet nogle af bedste gratisattraktioner, som London byder på.

Læs også: Storbyferie: 5 gode rejser

En bid af Londons inderlighed

Kom helt ind i hjertet af London i Museum of London, hvor du får fortalt byens historie. Besøg den georgiske lysthave eller slentr gennem den populære victorianske butiksarkade. London-elskere kan nemt bruge et par timer i museet og i den hyggelige café i haven.

Markeder med god smag

De mange spændende markeder rundt omkring i London er et besøg værd. Det koster ikke noget at slentre rundt, men det kan være svært at modstå fristelsen til at købe nogle af de mange specialiteter. Borough Market er et paradis for madelskere, men tjek også Camden Lock marked i det nordlige London, Portobello Road Market i det fashionable Notting Hill-kvarter, Brick Lane Market og Columbia Road Market.

Londons hyggelige parker

London rummer mange smukke parker - grønne oaser, hvor det er perfekt at slappe af og nyde lækker street food. De mest berømte er Hyde Park, Regents Park, Richmond Park, St. James Park og Hampstead Heat.

Fine gallerier

Har du en kærlighed til smukke udstillinger og fine gallerier, så er det værd at kigge forbi Hertford House, som ligger nord for Oxford Street. Oplev de 25 gallerier fyldt med kunstskatte, rustninger, våben og elegant indrettede værelser og se smukke værker af blandt andet Rembrandt, Tizian og Van Dyck. Besøg også museet på Trafalgar Square, der rummer 2.000 værker af vestlige europæiske mestre som Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci og Michelangelo.

Andre gratis museer i London:

• Somerset House
• Sir John Soane Museum
• Hunterian Museum
• Wallace Collection
• British Museum
• Tate Modern
• National Portrait Gallery
• Victoria & Albert Museum

Se stemningsbillederne fra London i vores store galleri.

Se stemningsbilleder fra London her:

Læs også