https://imgix.femina.dk/storage_1/media/attivita_inverno_foto_gruppo3_h.jpg
Rejser

Skiløb og hygge for hele familien

25. november 2013
af Redaktionen - Annonceartikel
Tag familien med til italienske Cervinia, og oplev et skiområde i verdensklasse med masser af gode pister for både børn, nybegyndere og øvede.

Det alsidige skiterræn i Cevina i Italien gør området til den perfekte skidestination for familier med børn i alle aldre. Her kan I lade ungerne folde sig ud på de brede og fortrinsvis lette pister, hvor der er god plads til at boltre sig på. Og trænger I til eventyr på stejle pukkelpister, off-pist-skiløb eller heliski, kan I tage et smut forbi det mere udfordrende Zermattområde.
Cervinia byder på nogle af alpernes længste nedfarter og giver med sit fordøjelige terræn mulighed for at tilfredsstille både den tidligste nybegynder og den erfarne skiløber. Efter en lang dag på pisterne er der rig mulighed for at få stillet sulten på de mange hyggelige restauranter i det charmerende byliv omkring gågaden i centrum. Byen er placeret for foden er bjerget Matterhorn, og her finder I både skøjtebane, bowlingbane, svømmehal og masser af underholdning til børn og barnlige sjæle.

Løjper for alle aldre

Placeret smukt i 2.050 meters højde er Cerviniaområdet meget snesikkert, og tilbyder oven i købet en fantastisk panoramaudsigt over bjergenes vinterlandskab fra både byen og bjergtoppen. Skiløbet i Cervinia foregår nærmest i en stor naturlig bowle med Cervinia i bunden og Plateau Rosa på toppen. Undervejs er der mulighed for afstikkere til Valtournenche på den italienske side og schweiziske Zermatt på bagsiden af bowlen, og uanset hvor I bevæger jer hen, vil I næsten altid have imponerende Matterhorn i syne. Samlet set byder området på cirka 350 kilometers piste og nedfarter på op til 20 kilometers længde. I Cervinia er de fleste pister røde og blå med brede boulevarder uden antydningen af pukler, hvilket passer perfekt til dig, der nyder et afslappet skiløb. Zermatt byder derimod på både store og små udfordringer til alle typer af skiløb. I Cervinia er det også muligt at komme på helikopter-skiing for fornuftige penge, og skulle der være et ønske om mere roligt skiløb, findes der også en 5 km langrendsløjpe i Cervinia. I kan altså være helt sikre på, at hele familien kan få lige netop den skioplevelse, I drømmer om!

Historisk byliv

Cervinia er, med sine 900 fastboende indbyggere, en hyggelig gågade, masser af butikker og små charmerende cafeer, en rigtig dejlig lille by. Og så har byen mange år på bagen, hvilket giver den et ekstra skud charme.

Oprindeligt blev området brugt til afgræsning med køer om sommeren, mens det om vinteren lå øde hen. Men allerede i slutningen af 1800-tallet blev de første huse opført på stedet. Enkelte af dem findes stadig den dag i dag og er lavet om til hoteller. Byen hed oprindeligt Breuil, og det siges, at Mussolini ændrede byens navn til Cervinia, fordi han syntes, byen skulle have et mere italiensk navn. Matterhorn hedder Cervino på italiensk, og det skulle efter sigende være herfra, han fik ideen til byens navn. I dag bruges begge navne, og byen kaldes ofte Breuil-Cervinia.

Tag til Cervinia med TimeOff Travel, som i perioden fra uge 3 til og med uge 12 har ugentlig flyafgange fra København til Torino, hvorfra der er en transfer på ca. 1 time og 45 minutter.

Netop nu anbefaler vi et ophold på 3-stjernede Hotel Des guides, som ligger lige ved stoleliften centralt i Cervinia. Læs mere om blandt andet hotellet på www.timeoff.dk/femina

Det koster det:

Dobbeltværelser med halvpension, 6 dages liftpas Cervinia, fly, transfer og guideservice:

Uge 4 & 5, 8.000 kr. pr. person

Uge 6 & 11, 8.500 kr. pr. Person

Uge 8 & 9, 8.600 kr. pr. person

Uge 10, 8.800 kr. pr. person

Uge 12, 8.200 kr. pr. person

Opredning på dobbeltværelse:

Børn på 0 til 2, 2.750 kr.

Børn på 2 til 3, 4.000 kr.

Børn på 3 til 8, 5.000 kr.

Børn på 8 til 12, 6.000 kr.

Børn på 12 til 14, 7.250 kr.

Information og bestilling:

TimeOff Travel, tlf. 35382505 www.timeoff.dk

Læs også