https://imgix.femina.dk/storage_1/media/eventi_inverno_7ng1445_h.jpg
Rejser

Skiferie for livsnydere

25. november 2013
af Redaktionen - Annonceartikel
Tag med på skiferie til fortryllende Italien. Brug dagen på pisterne og aftenen på suveræn afslapning i charmerende Cervinia.

Cervinia er byen for dig, der er til afslappet skiløb og lækker italiensk mad. Byen er med sine små 900 indbyggere et hyggeligt lille sted for foden af bjerget Matterhorn, og skiområdet byder på noget for enhver smag. Nyd den rolige og afslappede stemning på de brede og forholdsvis lette pister i Cervinia, eller slå et smut forbi Zernattområdet, hvis du er mere til stejle pukkelpister, heliski eller offpiste-eventyr. Det charmerende byliv summer langs den 800 meter lange gågade, der udgør byens centrum. Her finder du lækre italienske restauranter og hyggelige små specialbutikker. Med kun et par timers kørsel fra Milano og Torino, hører byen til en af de mere mondæne i Italien, hvilket kan mærkes på både hoteller og spisesteder, der emmer af ægte italiensk kvalitet. Det perfekte område for dig, der ønsker roligt og let skiløb og mulighed for at nyde stilheden i en afslappet atmosfære efter en dag på pisten.

Smukt og snesikkert

Placeret i 2.050 meters højde ligger området ikke blot smukt, men også snesikkert, og fra både byen og pisterne kan du nyde den storslåede panoramaudsigt over bjergenes vinterlandskab. Skiløbet i Cervinia foregår nærmest i en stor naturlig bowle med Cervinia i bunden og Plateau Rosa på toppen. Undervejs er der mulighed for afstikkere til Valtournenche på den italienske side og schweiziske Zermatt på bagsiden af bowlen, næsten altid med det imponerende bjerg Matterhorn i syne. Samlet set byder området på cirka 350 kilometers piste fra toppen og nedfarter på op til 20 kilometers længde. Sværhedsgraden af pisterne varierer fra område til område, men som helhed byder det på skiløb, der kan tilfredsstille alle skiløbere, uanset niveau. I Cervinia er størstedelen af pisterne røde og blå, der tager sig ud som brede boulevarder uden antydningen af pukler, og i Zermatt findes både stor og små udfordringer i alle typer af skiløb. I Cervinia er det også muligt at komme på helikopter-skiing for fornuftige penge, og har I et ønske et mere roligt skiløb, findes der også en fem kilometer langrendsløjpe.

Historisk byliv

Efter en lang dag pisterne er det tid til at koble af og nyde den italienske stemning på byens hovedgade, hvor restauranter, barer og butikker ligger som perler på snor langs gågaden. Oprindeligt blev området brugt til afgræsning med kør om sommeren, mens det om vinteren lå øde hen. Men allerede i slutningen af 1800-tallet blev det første huse opført på stedet. Enkelte af dem findes stadig den dag i dag og er lavet om til hoteller. Byen hed oprindeligt Breuil, og det siges, at Mussolini ændrede byens navn til Cervinia, fordi han syntes, byen skulle have et mere italiensk navn. Matterhorn hedder Cervino på italiensk, og det skulle efter sigende være herfra, han fik ideen til byens navn. I dag bruges begge navne, og byen kaldes ofte Breuil-Cervinia.

Rejs til Cervinia med TimeOff Travel, som i perioden fra uge 4 til og med uge 12 har ugentlige flyafgange fra København til Torino, hvorfra der er en transfer på ca. 1 time og 45 minutter.

Netop nu anbefaler vi ophold på 3-stjernede Hotel Des guides, som ligger lige ved stoleliften centralt i Cervinia. Se mere om dette og andre muligheder på www.timeoff.dk/femina

Dobbeltværelser med halvpension, 6 dages liftpas Cervinia, fly, transfer og guideservice:

Uge 4 & 5, 8.000 kr. pr. person

Uge 6 & 11, 8.500 kr. pr. person

Uge 8 & 9, 8.600 kr. pr. person

Uge 10, 8.800 kr. pr. person

Uge 12, 8.200 kr. pr. person

Opredning på dobbeltværelse:

Børn på 0 til 2, 2.750 kr.

Børn på 2 til 3, 4.000 kr.

Børn på 3 til 8, 5.000 kr.

Børn på 8 til 12, 6.000 kr.

Børn på 12 til 14, 7.250 kr.

Information og bestilling:

TimeOff Travel, tlf. 35382505 www.timeoff.dk

Læs også