https://imgix.femina.dk/media/27b7564e46b54caea8fbbc749ba8d981.jpg
Rejser

Skiferie i Østrig med veninderne

12. januar 2011
af Jesper Møller
Foto: Jesper Møller & All Over Press
I Zell am Ziller kan du og veninderne nyde de smukke omgivelser og det livlige byliv

Jodlen eller ej - under en skiferie i Zell am Ziller behøver man ikke at kede sig et sekund. Efter skiløb står den på forrygende afterskiing med store fadøl og dampende hed jägertee, og tilsvarende fart over feltet er der senere på aftenen. Man behøver dog ikke at kaste sig ud i de store drikkegilder for at hygge sig.

Østrigsk danskerhygge
Her i den sydøstlige del af Tyrol trives hyggen nemlig i bedste velgående, og det store antal danske gæster vidner om, at det er noget, som falder i vores smag. Med sine traditionelle tyrolerhuse og den smukke kirke er Zell en dejlig lille by, der gennemskæres af floden Ziller. Her finder man ægte tyrolerstemning, og en gåtur gennem byen er absolut en smuk oplevelse.

Zillertal Arena
Byens skipister er en del af Zillertal Arena, som består af fem delområder, hvoraf de tre største hænger sammen. Generelt er pisterne gode og brede, og området har mange skovpister. Det samlede antal pistekilometer i Zillertal Arena er på 155, og derudover kommer flere andre skiområder i den øvrige del af den langstrakte Ziller-dal.

Snegaranti
For enden af dalen ligger den store Hintertux-gletsjer. Her når skiterrænet op i 3.250 meters højde, og man kan stå på ski hele året på den evige sne. For de øvrige skiområder i Zillertal er Hintertux- gletsjeren bekvem at have som redningsplanke i perioder med sparsomt snefald.

Kælkning, kanekørsel og keglespil
Prisniveauet er bestemt ikke afskrækkende i Zell am Ziller, så der skulle nok være råd til at prøve nogle af stedets mange aktivitetsmuligheder, der ud over skiløb blandt andet tæller kælkning, kanekørsel og keglespil. Zell am Ziller er det perfekte eksempel på, hvad mange forbinder med skiferie i Østrig, og hvis du og veninderne er til de klassiske østrigske vinterferie-ingredienser som gemütlichkeit, skovpister og livlig afterskiing, er Zell am Ziller det oplagte feriemål.

Zell am Ziller

Efter skiløbet står den på store fadøl eller jägertee - afterski i Østrig er noget helt specielt

Zell am Ziller

Skisæsonen i Zillertal går fra starten af december til slutningen af april. Takket være Hintertuxgletsjeren kan man flere steder tilbyde snegaranti. www.zell.at

Læs også