Skiferie – afterskiing, spa eller hygge i hytten?
Rejser

Skiferie – afterskiing, spa eller hygge i hytten?

8. oktober 2014
af Jesper Møller
Foto: PR & All Over
Vi har alle vores prioriteter når det gælder skiferie. Bliv guidet til en række skisportssteder, der rammer alle skiløbere

USA og Canada - Gudesne i The Rockies
Er du rutineret skiløber, og har du brug for nye udfordringer og trænger til at forkæle dig selv, så drag over Atlanten. I den nordlige del af den gigantiske bjergkæde Rocky Mountains vil du nemlig finde skifaciliteter, som får englene til at synge. Det er ikke så meget skiterrænet som snekvaliteten, der gør skiløb i The Rockies til noget specielt. På disse kanter falder der nemlig i vid udstrækning en type sne, som de lokale kalder for champagne powder - eller puddersne på dansk. Det er en særlig let og blød sne, som man kan tilbringe et helt skiferieliv i Alperne og Norden uden at være heldig at opleve.

Vejrguderne er tillige alt andet end fedtede med det hvide guld. Generelt slår destinationerne i Rocky Mountains deres europæiske konkurrenter eftertrykkeligt med hensyn til snestatistikker, og et gennemsnit på 10 meter sne på en sæson er ikke usædvanligt. Rocky Mountains løber gennem både USA og Canada, og særlig sidstnævnte kan anbefales, da der er væsentligt billigere end i USA.

Stå på ski i Canada

Norge - skihygge i familiens skød
Er skiferie for dig anledningen til at hygge igennem med familien, så drag til Norge. Lej en hytte, og brug aftenerne på spil og snak, mens ilden knitrer i pejsen, og I virkelig får kvalitetstid sammen.

Næsten alle hytter har køkkener, så I kan veksle mellem selv at lave mad og spise ude. Træhytterne kan minde en smule om vinterudgaver af danske sommerhuse, og en hytteferie i de norske fjelde er nok det nærmeste, man kommer ægte dansk hygge - blot i mere bjergrige omgivelser. Er der mindre børn i familien, er Norge også ideelt, da terrænet her generelt er knap så stejlt og udfordrende som i Alperne. Stort set alle destinationer i Norge er som skræddersyet til familieskiferie. Blandt de bedre af slagsen er Trysil, Hemsedal, Hafjell og Geilo.

Frankrig - off-piste i yderste potens
Er du skiløberen, der ikke er tilfreds med de præparerede pister, men elsker at søge eventyr offpiste, så kan du få en once in a lifetime-oplevelse i franske La Grave. Landsbyen ligger i de sydlige franske alper og udmærker sig ved med en enkelt undtagelse at have et skiterræn uden en eneste præpareret pist. Alt skiløb er off-piste og tilmed af den svære og udfordrende af slagsen. La Grave ligger i 1.400 meters højde, og herfra går en efterhånden aldrende kabinelift op i 3.200 meters højde. Det er her, off-piste-terrænet begynder og fortsætter helt ned til byen.

Længere nede mod byen foregår det meste af skiløbet mellem skovens træer, men du kan dog også vælge at køre ned ad et åbent stykke, såfremt du ikke har mod på denne udfordring. Og når man endelig har kæmpet sig ned til byen, ja så er det bare at tage liften op igen og begynde forfra! Såfremt du ikke har mod på en hel uges off-piste-løb, kan La Grave sagtens besøges på en endagstur, idet byen ligger relativt tæt på destinationer som Les Deux Alpes, Alpe d'Huez og Serre Chevalier.

Læs også:
Har du set den nye serie af webisodes ”Tosset med ski”, hvor Thomas Villum inviterer sin gode ven Jonas Schmidt med på skitur? Faktisk ret underholdende… Følg med på tossetmedski.dk

Læs også