https://imgix.femina.dk/media/a649d771e61449d4933b9a139842e022.jpg
Rejser

Ski og spa i alperne

12. januar 2011
af Camilla Kjems
Foto: Camilla Kjems og PR
Brede pister, høj himmel og 100 % skiidyl – krydret med spa, massage og lækker mad! FEMINAs redaktør Camilla Kjems tog sin søn Hugo under armen og besøgte det idylliske skisportssted Obertauern i Østrig

VI BOEDE PÅ

Marietta Wellnes & Sporthotel er et firestjernet hotel, ejet af Barbara og Wolfgang, som i 1989 købte det af Wolfgangs bedstefar. Hotellet er meget børnevenligt og har god service.

Når dagene bliver kortere, og kulden kommer snigende, kan jeg kun tænke på én ting: Skiferie!!!
Denne gang går turen til Østrig - og for en gangs skyld ikke sammen med hele familien, men bare mig og min ældste søn, Hugo, på 10 år. Hyggeligt!

Ski og spa i samme pakke
Vi skal bo i byen Obertauern, der ligger ca. 70 kilometer fra Salzburg. Her indlogerer vi os på wellness- og sportshotellet Marietta, der ligger blot 50 meter fra byens pisteområde. Trævægge, udsigt til bjergene og et lækkert badeværelse med karbad- ahh!

Efter at have lejet ski i den tilknyttede skibutik beliggende i hotellets kælder tager vi en tur rundt på det store hotel. Der er stort legerum med spillemaskiner, bordfodbold og billard, hvilket vækker stor lykke hos sønnike.

Privat skiinstruktør en god investering
Vi vælger at hyre en privat skiinstruktør den første dag. Den investering viser sig hurtigt at give bonus: Hugo på 10 år forcerer (næsten) upåvirket en mindre pukkelpiste, og jeg føler - for første gang nogensinde! - at det faktisk er mig, der har kontrollen over skiene og bjerget, og ikke omvendt.

Obertauern

… og udsigten bliver bestemt ikke ringere om aftenen

Obertauern

Fra spaen er der dør ud til gårdens snebad, hvor det kolde gys venter. Hytten bagved fører heldigvis ind til en varm sauna

Fra snebad til sauna
Efter en veloverstået dag ét på ski er det tid at forkæle de ømme muskler. Min søn og jeg begiver os ned i hotellets skønne toetagers spa-afdeling. Nederst finder vi en stor pool med indbygget grotte. Vi kaster os kåde i det kølige vand og svømmer nysgerrige rundt.

Vi begiver os modigt ud i gården, hvor folk står og vasker sig med sne, for derefter at åbne døren ind til et af træhusene, der viser sig at være klassiske saunaer. Vi snapper efter vejret, når den iskolde sne kommer i berøring med vores kroppe - gy-y-ys! Men fantastisk, når man igen befinder sig i saunaen eller det varme boblende vand.

Alle veje fører på ski
Efter tredjedagen på ski har vi efterhånden været rundt i alle afkroge af Obertauerns skiområde: Dejligt brede pister - uanset om du er til blå, rød eller sort. Og bedst af alt: Uanset hvilket bjerg du får forvildet dig hen på, fører alle pister tilbage og ned til selve byen. Så ingen bustransporter og slæben rundt på tungt skiudstyr. Bare to minutter, og du er på pisten - eller omvendt ... på hotellet!

Relevante links:

The Cotswolds: Country-idyl i England

På hummersafari nord for Göteborg

Læs også