hamborg
Rejser

Shopping i Hamborg

17. november 2010
af Hanne Høiberg
Hamborg byder både på kæmpe shoppingarkader, designerbutikker, små og store strøg samt stormagasiner, der alle indbyder til en shoppingtur lidt syd for den danske grænse.

Tips til Hamborg

Sct. Pauli-bydelen, mest kendt for Reeperbahns sexshops og stripbarer, er også centrum for byens musikscene. Nu rykker den kreative klasse i form af reklamebureauer, dotcom-virksomheder og hippe hoteller ind i sidegaderne.

Karolinenviertel, indtil for nylig berygtet for sine nedslidte bygninger, beboet af punkere og indvandrere. Men i dag er Marktstrasse og Glasshüttenstrasse forvandlet til et charmerende miks af tyrkiske grønthandlere, caféer og små designerbutikker.

Vejen til Hamborg: Kør selv de 320 km fra København via Puttgarten. Færgebilletter på www.scandlines.dk
Fra den dansk-tyske grænse er der 162 km. Eller tag toget, www.dsbrejsebureau.dk har masser af gode tilbud.

Det er på de 3 sider af floden Binnenalster i Hamborg, at de bedste forretninger og shoppingarkader findes.

Groft forenklet ligger stormagasiner og kædeforretningerne langs de to gader Spitalerstrasse og Mönckebergstrasse vest for hovedbanegården.

Mens designbutikker og dyre mærkevarer som Jil Sander, Louis Vuitton og Georgio Armani er koncentreret i en trekant mellem Jungfernstieg, Fuhlentwiete og Neuer Wall.

Parallelt med Neuer Wall ligger Grosse Bleichen med butikker til mere overkommelige priser. Plus altså arkaderne, som spænder fra det raffinerede Galleria holdt i sort-hvid marmor til Hanseviertel i rød teglstens postmodernisme fra 1980'erne.

Gänsemarktpassage på Jungfernstieg er en anden af de forholdsvis nyopførte shoppingarkader, mens sidegaden Colonnaden er over hundrede år gammel.

Den største og nyeste er dog Europa Passage. Den ligger også på Jungfernstieg med sine 120 butikker fordelt på 5 etager.

Her er ganske enkelt alt, hvad hjertet kan begære af mode og skobutikker, specialforretninger, restauranter og caféer.

Få rabat på dit næste køb hos Jack and Jones, med en rabatkode. -Find din her klik her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også