retro shopping
Rejser

Retro-shopping i Rom

4. februar 2011
af Jesper Storgaard Jensen, samt foto far Bici og Baci
Retro fra 50'erne, 60'erne og 70'erne hitter for alvor i Italien, og Rom fører an.

Mad & Bolig er taget til Rom og guider dig til den italienske hovedstads bedste vintageadresser, hvor du enten kan gøre smarte retro-indkøb eller tage inspiration med hjem til boligen.

Vintage-butikken Retrò
Et stenkast fra den smukke Piazza Navona finder du Piazza del Fico med vintage-butikken med det sigende navn Retrò. De tre søstre Rosanna, Mariapia og Adriana har siden 2001 været leveringsdygtige i en raffineret retro-stil fra 1940'erne til 70'erne. I den lille butik på to etager findes smukke Murano-glas, møbler, keramik og diverse chikt retro-nips. Et sandt smykkeskrin af inspiration fra dengang.

Retrò
Piazza del Fico 20-22
www.retrodesign.it

Cinzia vintage-tøj
Lige i nærheden findes den hyggelige shoppinggade Via del Governo Vecchio, og i nr. 45 finder du gadens mest kendte vintagetøjbutik, Cinzia Vintage, der åbnede i 1980, længe før vintage blev trendy. Her kan man finde 70'ernes velkendte adidastennissko, trendy solbriller og lædertasker, 60'er-damesko til det perfekte afdansningsbal og meget mere.

Cinzia Vintage
Via del Governo Vecchio 45

Alain Vintage
I området omkring Campo dei Fiori ligger en anden vintageinstitution, nemlig Alain Vintage, hvis ejer er den sympatiske franskmand Alain Martin. Han startede med en bod på Roms store Porta Portese-loppe-marked og åbnede sin butik i 1995, som er en skatkiste af tilbehør og kuriositeter.

Alain Vintage
Via del Pellegrino 171

Boligbutikken Mia
Sætter du kursen mod Piazza del Popolo, skal du besøge den fascinerende butik Mia i Via di Ripetta. Her findes masser af smart indretning, møbler og accessories til boligen, plus en del rigtig gode coff ee tablebøger om vintageindretning.

Mia
Via di Ripetta 224
www.miaviaripetta.com

Cucina køkkentøj
Et godt stenkast fra Mia i retning af Den Spanske Trappe er Cucina i Via Mario dei Fiori et besøg værd. Her finder du masser af chikt køkkengrej og -udstyr bl.a. i en retrostil, der minder om de parisiske bistroer fra 70'erne.

Cucina
Via Mario dei Fiori 65
www.cucinastore.com

Læs også