Rejseguide til Rom
Rejser

Rejseguide til Rom

12. september 2013
af Marion Smith Foto: Marion Smith, iStock, Colourbox
Gå efter steder, der ikke står på første side i din rejseguide. Gør som romerne og søg tilflugt i Roms bjerge, når byen bliver for meget.

Spis
Hostaria AL 31, Via delle Carrozze 31 (tæt på Den Spanske Trappe). Lukket søndag. AL 31 er et godt spisebud, hvis du ønsker det ægte Rom på din tallerken. Ejeren Angelo er altid god for en vittighed af den tørre slags, portionerne er store, og der bliver ikke sparet på limoncelloen, når du skal betale. Angelos fætter Umberto styrer miniaturekøkkenet, og tjener Mimmo assisterer i det lille lokale og ved de få borde udenfor. Prøv deres spaghetti vongole eller det velhængte oksekød. Priserne er middel.

Trattoria Der Pallaro, Largo del Pallaro 15, www.trattoriaderpallaro. com (bag kirken S. Andrea della Valle). Åben alle dage. Her går du med garanti ikke sulten hjem. Du får rustik og ærlig mad. Glem alt om menukort, for Signora Paula serverer, lige hvad hun har lyst til. Du skal højst tage stilling et til et ja eller nej, når du bliver spurgt, om du vil have rød- eller hvidvin. For 30 euro får du fire retter romersk mad, vin og brød.

Fakta om Rom

- Rom ligger i Lazio - en af 20 provinser i Italien.
- Der bor ca. 3,5 millioner mennesker i Rom og opland, heraf ca. 400.000 inden for bymurene.
- Easy Jet har hele syv ugentlige afgange til Rom, og priserne starter ved 376 kr. for en returbillet med Easy Jet. www.easyjets.com Roms lufthavn Leonardi da Vinci ligger ca. 30 km fra centrum. Med hurtigtog koster det ca. 9 euro til hovedbanen Termini. Med taxa er prisen mellem 45-50 euro.
- Roms anden lufthavn hedder Ciampino, og herfra kan du komme med bus til Termini for ca. 8 euro.

Nyttige links:
www.italiantouristoffice.dk
www.romapiu.it
www.italia.it

- Skulle du få lyst til en helt speciel oplevelse eller udflugt, skræddersyer Amicheitalia i Rom ture for individuelle og grupper. www.amicheitalia.it

Drik
Enoteca Provincia Romana, Foro Traiano 82-84 (tæt på Piazza Venezia i retning af Colosseum). Åben: tirs.-lør. 11-23, søn.-man. 11- 17. Trænger du til et godt glas efter en lang dag med ruiner på programmet, så prøv den tjekkede, men afslappede vinbar, der serverer Frascati-vine, som er tilpasset de små delikate retter med produkter fra regionen. Enoteca Cul de Sac, Piazza Pasquino 73 (bag Piazza Navona i retning af Corso Vittorio Emmanuale). Åben: 12-00.30. Et ganske lille sted med udendørs servering og 1.500 vine på kortet. Mere end 100 af dem kan fås på glas. Prøv fx deres sprøde, mineralske Pinot Gris fra Alto Adige eller den intense rødvin Banfi Rosso di Montalchino.

Castelli Romani - Roms bjerge
Tag et smut til Albanerbjergene, når byen bliver for hektisk. De 15 pittoreske byer i det frodige naturområde er omgivet af Nemisøen og Albanosøen. Albanerbjergene er dannet af udslukte vulkaner, og dyrkning af grøntsager og især vindyrkning er perfekt her, fordi lavajorden er meget frugtbar. Frascati, Castelli Romani og Lanuvio er de kendteste vine fra området. I middelalderen byggede de velhavende romere borge, pragtvillaer og slotte uden for byen for at undgå det forfaldne Rom. Uanset hvor du opholder dig, kan du stadig opleve de overdådige villaer i området. Naturområdet er perfekt til vandre- og cykelture, og du kan planlægge ruterne efter tid og humør. Slaraffenland for madører Hvert område i Castell Romani er kendt for sine lokale produkter og råvarer. Frascati naturligvis for sin vin. Nemi for sine små vilde jordbær, som vokser på vulkanens sider og smager helt fantastisk. Castel Gandolfo er pavens sommerresidens, her findes verdens ældste postkasse, og det er områdets fersken-by. Arricia er berømt for deres porchetta og Montecompatri for sit gourmetmarked med lokale råvarer. Byerne arrangerer mad- og vinfestivaler, hvoraf mange bliver afholdt i efteråret. Se hele listen på www.ilmiolazio.it

Klik igennem galleriet herunder og se de smukke, inspirerende billeder

Læs også