https://imgix.femina.dk/media/03164d41f9b64b46be984ad503513454.jpg
Rejser

Rejseguide til Gran Canaria

20. januar 2012
af Hanne Høiberg
Foto: Hanne Høiberg, Rocky Adventure m.fl.
SØNDAGs rejseguide til Gran Canaria: tag på en smuk vandretur langs sølvruten, besøg den lille fiskerlandsby Arguineguin og spis friskfangede fisk - og husk at nyde de lokale vine...

Tag på vandretur langs Sølvruten
Det indre Gran Canaria er gennemskåret af et netværk af såkaldt kongelige stier, Caminos Reales.

Det er århundrede gamle stier, der engang var eneste forbindelse mellem landsbyerne i disse øde bjergområder. I begyndelsen bare jordstier, men på et tidspunkt i 1700-tallet sørgede det spanske kongehus for, at dele af dem blev brolagt.

For at flytte turisternes fokus bare lidt fra strand og vand har regionalrådet på Gran Canaria nu investeret tusindvis af euro i at genopbygge de gamle kongestier. En af de mest kendte kongelige stier er klassikeren Camino de la Plata, Sølvruten. Den begynder i 900 meters højde i San Bartolomé de Tiranja syd for øens højeste punkt.

6 tip når du skal vandre

  • Gode vandresko/støvler er et must.
  • Medbring altid rygsæk med vand, evt. madpakke og regntøj. Specielt i bjergene ved man aldrig, hvornår vejret pludselig skifter.
  • Husk solcreme med høj faktor og gerne en hat.
  • Vær realistisk, tænk på din reelle form, når du planlægger ruten. Eller meld dig til en organiseret tur. Spørg på turistkontoret.
  • Forår og efterår er bedste tidspunkter. Vil du ud i sommerheden, så sørg i det mindste for at komme tidligt af sted.
  • Tjek også www.traildino.com. Kalder sig verdens største database for vandring.

Herfra slanger stien sig opad over bjergmassivet Pozo de las Nieves, snebrønden, gennem de smukke pinjeskove, over sletter bevokset med tegneserieagtige kaktusplaner for til sidst af ende på toppen af Gran Canaria, det 1949 meter høje Pico de las Nieves.

Er der enkelte skyer, så regn med at kigge ned på dem - og ud over hele Gran Canaria og det blå, blå Atlanterhav.

På en klar dag kan man se helt til naboøen Tenerife.

Alt efter temperament, tid og lyst kan du vælge at gå seks, ti eller fjorten kilometer.

Det svenskejede Rocky Adventure, www.rockyadventure.com, arrangerer ture ad Sølvruten.

Desuden er det muligt at downloade en pdf-fil med beskrivelse og kort af 57 vandreture på www.turismo.maspalomas.com.

Spanien rummer masser af skønne feriedestinationer - se aktuelle tilbud på rejser til Spanien her!

Besøg fiskerlandsbyen Arguineguin
Europas varmeste vinterklima, bølgende klitter og brede strande, brusende Atlanterhav og øde bjerglandskaber... Gran Canaria har det hele på én overskuelig ø.

Fra den solsikre kyst med hotellerne skal man blot 25 km. ind og opad, før man er i en helt anden verden med kølige bjerge.

Et af øens bedste familiehoteller, Sunwing Resort & Spa Arguineguin, ligger i den lille fiskerlandsby Arguineguin, ca. 15 km. vest for partbyen Playa des Inglés.

Selvom Arguineguin i dag er præget af turisme, kommer fiskerbådene stadig i havn med nattens fangst hver morgen. Her er intet hæsblæsende natteliv, men et fint udbud af gode restauranter.

Spis de mest vidunderlige friskfangede fisk - til ingen penge - på de lokale fiskeres egen retsaurant, Cofradía de Pescatores. Du finder den på Av. Del Mulle, dér hvor båden fra Puerto Rico lægger til.

Gran Canarias største marked holdes hver tirsdag kl. 8-14 i Arguineguins gamle bydel ved havnen. Her er alt, hvad et markedshjerte kan begære - fra håndbroderede duge og lædervarer til de uundgåelige mærkevarekopier.


Nyd de lokale vine
Arcid Rosengren, nordisk sommelier-mester og chefsommelelier på den københavnske restaurant MASH er på vej til Playa des Inglés.

På Spies-hotellet for voksne, Sunprime Atlantic View Suites and Spa, skal han uddanne personalet forud for lanceringen af et nyt vinkort han har sammensat, men fokus på de fantastiske spanske vinde - ikke mindst de mere ukendte fra Gran Canaria og Lanzarote.

Har du fundet hotel til din næste ferie? Find gode og billige hoteller over alt i verden!

Flere af SØNDAGs rejseguider til smukke vandreture

Blomsterrige
Korsika
Idylliske
Korfu
Frodige
Madeira

Læs også