Rejser

Rejseguide: Sevilla - en fortryllende rejse gennem historien

Den andalusiske hovedstad er en smuk blanding af kulturer og traditioner, som har sat præg på alt fra arkitektur til mad. I den charmerende by kan du få pirret alle dine sanser, mens du drager på en fortryllende rejse gennem historien.

OM SEVILLA

Sevilla er Andalusiens største by og hovedstad. Byen har omkring 700.000 indbyggere og er kendt for sine mange fiestas (festivaler), den største er Semana Santa (påskeugen).
Sevilla er flamencoens vugge, og du hører og ser den overalt i byen, ligesom byen er overdrysset med tapasbarer og restauranter, hvor du får fantastisk mad fra både det traditionelle sevillanske køkken til nytænkende gastronomi.
Sevilla er velsignet med en rig kulturarv fra både arabere, jøder og kristne, der blander sig med nye, moderne aftryk, der konstant sættes på byen. Her finder du alt fra smalle gader, historiske paladser, kirker, palæer og pladser til ultramoderne arkitektur.
 
 
OPLEV
Floden Guadaquavir løber gennem Sevilla, og byen tager sig smukt ud fra vandet. Hop på en båd ved byens ikoniske Guldtårn (Torre del Oro), og sejl bl.a. forbi den smukke park Maria Luisa, tårnet Torre Sevilla (også kaldet læbestiften), under gamle og nye broer og forbi det farvestrålende Triana-kvarter.
 
Sejl forbi byens smukkeste bro ved det historiske Triana-kvarter.
 
Sevillas katedral er en af de største gotiske katedraler i verden og bygget oven på en tidligere moské. Det berømte Giralda-klokketårn har 24 klokker og smuk udsigt fra toppen. Inde i katedralen finder du den berømte opdagelsesrejsende Christoffer Columbus’ gravmonument med hans jordiske rester.
 
I byens berømte katedral finder du de jordiske rester af Christoffer Columbus.
 
Over for katedralen ligger paladset Alcázar, der er bygget i maurisk og renæssance-stil og har optrådt i HBO-serien ”Game of Thrones”. Her har boet både mauriske og kristne herskere, og du kan besøge både soveværelser, tronsalen og den tilhørende park med et væld af smukke, duftende blomster, planter og springvand.
 
Besøg det eventyrlige palads Alcázar, der har spillet en rolle i serien ”Game of Thrones”.
 
Metropol Parasol er verdens største trækonstruktion, som overdækker pladsen Plaza de la Encarnación som en stor ultramoderne parasol. Den kaldes også las setas (svampene), fordi den ligner store svampe, der skyder op af jorden. På toppen har du imponerende 360 graders udsigt over byen.
 
Verdens største trækonstruktion, Metropol Parasol, ligner store svampe og dækker over et madmarked og caféer.
 
I en smal gade, tæt på Metropol Parasol, finder du Museo del Baile Flamenco, hvor du både kan få indblik i flamencoens historie og stilarter og opleve byens absolut bedste flamencoshow.
 
På Sevillas flamencomuseum kan du opleve byens bedste flamencoshow.
 
Til verdensudstillingen i 1929 skabtes Plaza de España, som er Spaniens mest imponerende plads, der omfavnes af en 170 meter lang halvbueformet bygning. Her er gallerier, en lille kanal, som du kan sejle i, og små broer. Pladsen er udsmykket med smukt, farvestrålende flisearbejde, bl.a. i små kunstværker, der repræsenterer de 49 spanske provinser.
 
Plaza de España er Spaniens mest imponerende plads, som blev skabt til verdensudstillingen i 1929.
 
Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio de Santa Cruz, er en forunderlig labyrint af smalle gader og små pladser med hvidkalkede huse. Far vild i labyrinten af gader, nyd en kop kaffe på en af de mange caféer, og gå igennem Kyssegaden (Callejón de los besos), der er så smal, at man kan kysse hinanden fra balkonerne på hver sin side af gaden.
 

Sevillas charmerende jødiske kvarter har mange hyggelige pladser.

LÆS OGSÅ: Rejseguide: Matera i Syditalien - Fra huleby til hipsterby

SPIS
Sevilla er drysset med tapasbarer overalt, og det er et must at tage på tapascrawl med de lokale. Smag på alt, fra klassiske andalusiske tapas til de moderne med et kreativt tvist.
På familiebaren Don Carlos, som åbnede i 1988, fås nogle af byens bedste klassiske tapas. På væggene i den klassisk indrettede bar med kakler, hænger fotos af kendte personligheder, der har spist her. Smag to af byens specialiteter, espincas con garbanzos (spinat med kikærter) og carrillera de cardo (svinekæber). Drik en tør Fino- eller Oloroso-sherry til. Don Carlos, Calle Gral. Polavieja 18, doncarlosrestaurante.com
 
Flores Gourmet er en moderne kombination af tapasbar og butik. Her får du tapas i kreative nyfortolkninger. Prøv stedets rejer i enten den lokale favorit ensalada rusa (russisk salat) eller en pan negro con gambas y ali oli (sort brød med rejer og hvidløgsmayonnaise).
I butkken kan du købe delikatesser som skinke, oste og konserves samt lokal vin. Flores Gourmet, Calle San Pablo 24, floresgourmet.es
 
På Sevillas restauranter anvendes friske råvarer fra det andalusiske spisekammer til at skabe udsøgt gastronomi.
På Abades Triana har du førsteklasses udsigt til floden fra gulv til loft-vinduer, og det føles, som om du sidder midt på floden. Her serveres enkel udsøgt andalusisk mad, og alle råvarer kommer fra små lokale leverandører. Calle Betis 69, abadestriana.com
 
Tag på sofistikeret rejse gennem de fem kontinenter på Anibal Restaurant, som ligger i en smuk herskabsbygning fra 1907. Her er flere spiseområder, som hvert er farverigt indrettet med inspiration fra et kontinent. Maden er en sprudlende fusion af spanske retter, krydret med indslag fra de fem kontinenter, ledsaget af lokale vine. En dj spiller musik til retterne. Calle Madre de Dios 8, anibalrestaurant.com
 
På Anibal Restaurant er både indretning og mad inspireret af de fem kontinenter.
 
Sevillas smukkeste madmarked ligger i Triana-kvarteret og er et farve- og duftbombardement af friske grøntsager, frugt, skinker og oste. På markedets madworkshop Taller Andaluz de Cocina får du både en rundvisning med historierne om de lokale råvarer og lærer at lave den andalusiske suppe salmorejo (tomatsuppe) og autentisk paella af en dygtig kok. Mercado de Abastos de Triana, tallerandaluzdecocina.com
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
SHOP
Calle Sierpes er byens mest ikoniske shoppinggade. Her finder du historiske butikker med bl.a. delikatesser, hatte, tasker og andre accessories. I Calle Tetuan ligger konceptbutikker som Zara, Stradivarius og Sephora. Kig også ind i sidegaderne, som er spækket med butikker, bl.a. Bimba y Lola med trendy tøj, tasker og sko. Hos Inés Rosalas fås de berømte papirtynde sukkerdryssede kager med smag af enten olivenolie, anis eller appelsin, de smager himmelsk. Soho Benita er et hipt og unikt ”minikvarter”, tæt på Metropol Parasol, med små butikker, som sælger bl.a. mode- og vintagetøj, kunst, tasker og tilbehør af lokale designere.
 
Byens signaturduft af appelsin er blevet til mange produkter.
 
El Corte Inglés er Spaniens svar på Magasin i større udgave. I parfumeafdelingen kan du bl.a. købe duften af Sevilla med hjem i form af parfume med orangeblomstduft.
 
Smuk keramik fra Sevilla skal du købe i Triana-kvarteret. Tjek Ceramica Ruiz, som har et fint udvalg.
 
Køb keramik i Triana-kvarteret.
 
SOV
Det 4-stjernede Doña María Hotel ligger i et gammelt palads, klos op ad katedralen og Giralda. Hotellet ejes af en markis, og hvert værelse er indrettet i boutique-stil med periodemøbler og kunstværker. Højdepunktet er tagterrassen, hvor du kan nyde en drink med byens bedste udsigt over katedralen og Giralda. en.hdmaria.com
 
Doña Maria Hotel.
 
Ved shoppingområdet i centrum ligger det charmerende 2-stjernede familiedrevne Hotel Casa de Colón med kun 17 værelser. Hotellet ligger i en bygning fra 1800-tallet og blander historiske detaljer som udskårne trævinduer med moderne møbler og tekstiler, rå murstensvægge samt spanske klinkegulve. Her bor du lyst og smukt i en personlig atmosfære. hotelcasadecolon.com
 
 
PRAKTISK
Ryanair flyver direkte til Sevilla fra København på tre en halv time. Alternativt kan du flyve til Málaga og tage hurtigtoget til Sevilla. Togturen varer ca. 2 timer.
Sevilla har mildt klima året rundt, men meget varme somre. Bedste tidspunkt at besøge byen er forår og efterår.

Læs mere om: