Paris
Rejser

REJSEGUIDE | En bid af Paris

20. september 2016
af Rebecca Laudrup
Vil du spise snegle i omgivelser, der leder tankerne hen på ’Den store Gatsby’? Eller hvad med en krabbesalat med udsigt til både Chanel og Christian Dior? Selv om man har været i Paris mange gange, er der altid noget nyt at opleve i den franske hovedstad, og her får du INs tips til cafeer og restauranter, som ligger lidt væk fra turisternes alfarvej. Bon appétit.

Cafeer & Restauranter i Paris

https://imgix.femina.dk/madogbolig/paris_8.jpg

Café Central
Helt klart et af vores favoritsteder. Der er masser af siddepladser udenfor, tjenerne er iført seler og hvide forklæder som i gamle dage, og indenfor ligner det lidt noget, som kunne have været med i ’Den store Gatsby’. Der er altid masser af mennesker, men aldrig for mange til, at du kan få et bord. Maden er klassisk fransk, så du har mulighed for at prøve alle de kendte retter.
40 rue Cler, 7. Arrondissement

La Fontaine de Mars
Det er en af de bedste restauranter i Paris, og den er utrolig populær hos franskmændene, hvilket betyder, at tjenerne ikke taler særlig meget engelsk. Men de er nu altid glade og hjælpsomme, når turisterne kommer på besøg. Stedet er hyggeligt, ligger meget tæt på Eiffeltårnet og er altid proppet, så man skal bestille bord i god tid. Man ved bare, at det er god mad, når selv præsident Obama besøger stedet, så vi vil varmt anbefale denne restaurant. Prøv deres confit de canard!
129 rue Saint-Dominique, 7. Arrondissement

Le Petit Cler
En virkelig fin lille restaurant, som har det, vi danskere rigtig godt kan lide: hygge. Den er ikke så stor og meget populær, så det kan godt være svært at få et bord, men hvis man kommer tidligt om morgenen, kan man sidde lidt i ro og få en fantastisk varm chokolade samt en klassisk “petit dejeuner” (morgenmad) med blødkogt æg og juice.
29 rue Cler, 7. arrondissement

LÆS OGSÅ: 5 skjulte steder i Paris

Le Pain Quotidien
Det er en belgisk restaurantkæde, som er utrolig populær – som nu findes i Frankrig, USA og mange andre steder. Især til morgenmad er den formidabel, da alt er økologisk (selv deres fantastiske hjemmelavede Nutella, som findes i flere forskellige varianter). De har lækker mysli, croissanter og en avocadomad, der slår benene væk under dig. Le Pain Quotidien (“det daglige brød”) skal absolut prøves, hvis morgenmaden er dit vigtigste måltid. LPQ findes mange steder i Paris – her er nogle af stederne (tjek lepainquotidien.fr for at få alle adresser):
18 place du Marché Saint-Honoré, 1. arrondissement
2 rue des Petits Carreaux, 2. arrondissement
18-20 rue des Archives, 4. arrondissement
25 rue de Varenne, 7. arrondissement

L’Avenue
En af de mest kendte restauranter i byen. Den er specielt lækker til frokost, hvor man kan sidde udenfor og kigge på alle de mennesker, som går ind og ud af butikker som Chanel, Dior og Bottega Veneta, der ligger side om side på den fine Avenue Montaigne. Du kan også være heldig at se kendte mennesker på restauranten, da det er “the place to be”, hvis du er noget inden for mode eller den kreative verden. Maden er også utrolig lækker – du kan få retter som forårsruller, tuntatar og krabbesalat, som kan deles med hele bordet.
41 avenue Montaigne, 8. arrondissement

Le Relais de l’Entrecôte
En virkelig lækker aftenrestaurant, som ligger flere forskellige steder i Paris. Det er ikke svært at vælge, hvad man skal have at spise, for du kan kun få én menu: Du begynder med en enkel salat, og så får du en lækker entrecote, sprøde pomfritter og en hemmelig sauce, som ingen ved, hvad består af, men den er “crème de la crème”. Restauranten åbner omkring 18.30, og man kan ikke bestille bord, så man skal komme i god tid. Jeg har prøvet at stå i kø i en time uden for i januar, men det var nu det værd, for stemningen og maden er simpelthen så lækker.
Her finder du Le Relais de l’Entrecôte:
20 rue Saint-Benoît, 6. arrondissement
101 boulevard du Montparnasse, 6. arrondissement
15 rue Marbeuf, 8. arrondissement
53 rue de la Roquette, 11. arrondissement

https://imgix.femina.dk/madogbolig/paris_cafestemning.jpg

Shopping i Paris

Paris er et shoppemekka, og det er umuligt at udpege ét sted, hvis Visa-kortet skal luftes. Her er dog en håndfuld af INs favoritområder, hvor du med garanti også finder noget, du forelsker dig i.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/paris_10.jpg

Rue Saint Honoré
Her ligger blandt andet livsstilsmekkaet Colette, Jimmy Choo, Balenciaga, Zara, Valentino, Chloé, & Other Stories, Chanel, Missoni, Prada og Comme des Garçons.
1. arrondissement

Boulevard Beaumarchais
Her finder du blandt andet Merci – den bedste interiørbutik, hvor du også kan shoppe franske tøjmærker som Isabel Marant og spise en lækker frokost i en af butikkens to cafeer.
3. arrondissement

Avenue Montaigne
Måske verdens mest eksklusive gade? Her ligger Céline, Louis Vuitton og Ralph Lauren side om side med Chanel, Gucci, Max Mara og mange, mange flere smukke butikker.
8. arrondissement

Avenue Victor Hugo
Kig indenfor hos Isabel Marant – butikken skal besøges, da den både er superfin og meget stor! American Apparel, Berenice, Gerard Darel, Zara, The Kooples og Céline er bare nogle af de lækre forretninger, som findes her.
16. arrondissement

Rue de Sèvres
Den smukkeste Hermès-forretning ligger på denne gade, og selv om man ikke skal købe noget, er den værd at besøge, da interiøret og arkitekturen er helt utrolig. Le Bon Marché er nok et af verdens smukkeste stormagasiner, hvor du kan finde alle de klassiske designere, men også nye, upcoming designere, som du kan gå på opdagelse i. Du kan sagtens tilbringe en hel dag i Le Bon Marché – så er du advaret.
6. arrondissement

https://imgix.femina.dk/madogbolig/paris_12.jpg

Læs også