Rejs til Holland i foråret og oplev blomsterne springe ud i fuldt flor.
Rejser

Rejs til Holland og oplev foråret springe ud i fuldt flor

23. december 2016
af Rejseredaktionen
foto: AOP
Tusindvis af tulipaner, verdens største blomsterpark, besøg i den hyggelige hovedstad Amsterdam og meget mere – der er mange gode grunde til at rejse til Holland i foråret.

Rejs til Holland i forårsmånederne

Det er noget ganske særligt at køre ned gennem Holland og pludselig være omgivet af farvestrålende blomstertæpper, så langt øjet rækker.

Hollands mange blomstermarker gennemløbes af kanaler, og sommetider, når de små både kommer sejlende, står tulipanerne så ranke og tæt, at det ser ud, som om bådene sejler på et hav af blomster.

Verdens største blomsterpark

Hyacinter, påskeliljer, orkideer, roser og ikke mindst tulipaner. Millioner af farvestrålende forårsblomster byder velkommen til verdens største blomsterpark, Keukenhof, der meget ydmigt kan oversættes til køkkenhave.

Det 32 hektar store park er en af de bedste steder at opleve Hollands blomsterpragt i forårsmånederne, og den ligger under en times kørsel fra hovedstaden Amsterdam. Keukenhof blomsterpark er i fællesskab ejet af 90 hollandske løgavlere. Hver løgavler planter sine egne løg på sit eget område, hvor man også kan læse mere om dem.

Rejs til Holland og se foråret springe ud i Keukenhof, der er verdens største blomsterpark

Millioner af blomsterløg

Syv millioner blomsterløg – hovedsageligt tulipanløg med mere end 800 forskellige varianter -bliver hvert år plantet i Keukenhof blomsterpark. Når de springer ud i marts og april er det helt spektakulært. Uanset hvor du kigger hen, er der leget med farver og mønstre, og det ser ikke ud til, at et eneste løg er sat tilfældigt.

Parken skifter udseende fra år til år, og her er masser af inspiration at hente til haver og krukker derhjemme.

Dét vidste du ikke om Hollands blomster...

1 - Holland er verdens største eksportør af blomster.

2 - 12 milliarder blomster passerer årligt igennem blomsterauktionen i Aalsmeer. Det er i øvrigt verdens største blomsterauktion.

3 - Keukenhof, der meget ydmigt kan oversættes til køkkenhave, har været verdens største blomsterpark i over 50 år. Parken er åben 23. marts-21. maj 2017.

Vil du opleve et nyt rejsemål? Se her, hvorfor du rejse til Rumænien

Du har gode muligheder for at købe afskårne tulipaner og blomsterløg, når du rejser til Holland i foråret

Flydende blomstermarked midt i Amsterdam

Amsterdams mest farverige seværdighed må være Bloemenmarkt: Et stort plante- og løgmarked, der har eksisteret siden 1862.

Blomstermarkedet finder sted hver dag langs Singel-kanalen, som løber gennem centrum, og boderne er placeret på flydende pramme. Det er et levn fra dengang blomsterne blev leveret dagligt med båd. Markedet får stadig friske blomster hver dag, men i dag ankommer de med varevogne.

Her kan du købe friske, farvestrålende tulipaner i foråret samt et væld af forskellige andre afskårne blomster, blomsterløg og frø til såning i haven og krukkerne.

Trænger du til ferie? Langtidsferie er bedre tid til afslapning og flere oplevelser - læs mere her!

Tag en kanalrundfart i Amsterdam og oplev den hyggelige by fra vandet.

Nordeuropas Venedig

Amsterdam er bestemt et besøg værd. Med sine mange hyggelige kanaler og mere end 400 broer, der binder byens 70 øer sammen, lever den spændende storby i den grad op til sit ry som Nordeuropas Venedig.

Gå på opdagelse i tværgaderne mellem kanalerne, hvor du finder små, sjove specialbutikker og mange hyggelige caféer. Udover kanalerne er Amsterdam kendt for sine storslåede kunstmuseer og de mange, charmerende gavlhuse.

Rejs til Holland til foråret

Afrejse i marts, april og maj 2017.

Vælg mellem 6 rejser med NILLES Rejser til Holland med 4-stjernet bus, gode hoteller med halvpension, dansk rejseleder og meget mere. Du får spændende udflugter bl.a. til Amsterdam og kan opleve verdens største blomsterpark, Keukenhof.

https://imgix.femina.dk/files/pics/femina-dot-dk/103/3047/original-33341-1107-hjemme11.jpg

Læs også