Rejs til Amalfikysten, og oplev de smukkeste udsigter
Rejser

Rejs til Amalfikysten

9. august 2016
af Judith Betak
foto: Judith Betak, Kulturrejser Europa, AOP m.fl.
Det glitrende, blå Middelhav, en af verdens smukkeste kystlinjer og ikke mindst det fantastiske italienske køkken. Læs med og få gode tips inden du rejser til Amalfikysten.

Rejs til Amalfikysten

Amalfikysten er det Italien, vi tænker på, når det skal være allermest romantisk. De små bugter med charmerende byer, havne og fiskerbåde langs den flotte kystlinje. Hoteller og små huse, der ligger op af stejle klippesider med udsigt over det klare, blå hav. Og så alt den gode mad…

Gode råvarer og Michelin-stjerner

Fisk, citroner, mozzarella og tomater er blandt de råvarer, Sorrento-halvøen er kendt for, og god mad er synonymt med Amalfikysten. En håndfuld af restauranterne har fået tildelt en Michelin-stjerne. Rosselinis i Ravello har endda to! Men der behøver ikke være stjerner på døren: Besøg Talarico Domenico i hans restaurant La Capannina i den lille by Pogerola højt oppe i bjergene. Maden er hjemmelavet, alle råvarer lokale, og udsigten er himmelsk.

Læs også: 5 tips til at planlægge vandreferien

TIP: Flere rejseselskaber tilbyder pakkerejser til Amalfikysten. Læs om Kulturrejser Europas rejser her og om NILLES pakkerejser her!

Amalfi er kendt for sine fantastiske citronlunde

Citronernes land

Ingen citroner er, som citronerne på Sorrento-halvøen, siger alle på Amalfikysten. På de stejle bjergsider bag kysten står citrontræerne tæt på terrassemarkerne. Citronerne er typisk mildere og mindre sure end andre steder, og de bruges i mad, kager, is, sæbe, parfume og selvfølgelig i den berømte citronlikør limoncello. Hver by sin limoncello-fabrikant, som har sin egen hemmelige opskrift.

Bageren, Salvatore Sal de Riso, fra Minori er lige så kendt i Italien, som Mette Blomsterberg er det i Danmark. Han har skrevet bagebøger, optræder hver uge på TV, og han har blandt andet stået for dessertkagerne ved de prestigefyldte rosenbal i Monaco. Hans konditori Sal de Riso ligger ud til kystvejen midt i den lille by. Prøv specialiteten delizia al limone – en lys toppet kage kreeret på lette sandkagebunde med citroncreme, overtrukket med pisket citroncreme. Det er som at spise en let syrlig sky.

Skønne sandaler

Få lavet et par smukke, flade lædersandaler med smalle remme, som bliver tilpasset ens fødder. Hos Alfonso Dattilo i Maiori vælger man selv farve, rem-bredde og antal samt udsmykning. Alfonso sælger sine sandaler fra forretningen på kystvejen nær havnen, og prisen er markant lavere end i forretningerne på Capri. Fra 60 euro.

Læs også: 7 fantastiske oplevelser, når rejsen går til Sicilien

3 ”must-dos”

  • Bådtur langs kysten - byerne præsenterer sig smukkest fra havet, og turen er mere fredelig end den overtrafikerede kystvej.
  • Den flotteste udsigt - besøg Villa Cimbrone, der ligger på den yderste spids af den bjergryg, byen Ravello ligger på. Det smukke luksushotel giver offentlig adgang til deres rosenhave og terrassen over den bratte klippevæg med den uendelige udsigt.
  • Katedralen Duomo - Amalfis domkirke er bygget i 1200-tallet og ligger som et smukt vartegn for byen. Det imponerende bygningsværk rejser sig majestætisk på byens torv, hvor caféerne ligger tæt, og en kop cappuccino bare smager bedre end nogensinde før!

Rejs til Amalfi

Kulturrejser Europa tibyder flere pakkerejser med direkte fly til Napoli nær Amalfikysten, dansktalende rejseleder og spændende oplevelser. Læs om rejserne her!

NILLES Rejser arrangerer også pakkerejser til Amalfi og det skønne Syditalien. Læs om NILLES' rejser her!

Læs også