Rejser
Rejser

Redaktionen rejser: Her vender vi tilbage til

7. marts 2017
af redaktionen
foto: Stephan Lemke for 25Hours Hotels, Pantherstock og private
Vi har næsten alle sammen steder, vi GLÆDER os til at besøge, selv om det langtfra er første gang. Her fortæller vi på femina om vores yndlingsrejsemål.

Dorthe, Tine og Emilie giver deres bedste tips til deres yndlingsrejsemål

Rejser

Dorthe Kandi, redaktionschef

Berlin - Nutella & maraton

Hvorfor? Vi har familie i Berlin og elsker byen næsten lige så højt som dem.

Jeg oplever ... altid Potsdamer Platz, jeg elsker det kreative byggeri, som, da det skød frem for år tilbage, var længder foran det kassebyggeri, der prægede f.eks. de danske havnefronter.

Jeg shopper ... Nutella – mine børn elsker det, men det er en tradition, at vi stort set kun spiser det, vi har købt i Tyskland. Og så er jeg vild med Prenzlauer Berg-kvarteret, hvor der er sjove små butikker og mulighed for at gøre fantastiske vintagefund.

Jeg bor ... altid hos vores familie, som bl.a. har boet i Charlottenburg, et smukt og roligt kvarter tæt på floden Spree, hvor jeg gerne tager en gåtur hver dag. Jeg drømmer dog om at overnatte på 25Hours Hotel i nærheden af Bikinihaus i Berlin Vest.

Mit bedste minde: Min mand har de sidste 12 år løbet maraton i Berlin, og første gang var det en stor overraskelse for mig, hvordan hele byen bakkede op, og der var fyldt med publikum.

Rejser

Tine Bendixen, journalist

Sri Lanka - Uden om turistfælderne

Hvorfor: Når jeg er på Sri Lanka, vil jeg simpelthen bare ikke hjem igen. Øen er som tredjeverdensland ikke paradisisk i traditionel turist-forstand, men det er et eventyrligt sted at holde ferie, og for mig ER det et paradis. Befolkningen er den mest venlige og imødekommende, jeg nogensinde har oplevet i noget land. Farverne, stemningen og naturen er dybt fascinerende. Maden er fantastisk – og utrolig billig – og det er enormt nemt at rejse fra sted til sted. Der er en særlig old-world charm over Sri Lanka.

Jeg opsøger ... områderne syd for hovedstaden Colombo og ned til Galle, Unawatuna, Mirissa, Matara og Tangalle, eller også søger jeg op i højderne til ”te”landet og Kandy – og langt væk fra turistfælder som Negombo.

Jeg bor ... først et par nætter i den sydende og fascinerende hovedstad ColomboGalle Face Hotel, som ligger lige ud til havet, er fra 1864 og er et af verdens ældste kolonihoteller. Jeg kan også anbefale Sun House i Galle – småt, smagfuldt og super charmerende. Og lidt dyrt: Talalla Retreat i Tangalle koster det halve og byder på smukke hytter, yoga, surfing (havet er vildt omkring Sri Lanka), økologisk køkkenhave, vildt god mad, ayurvedisk massage og en nærmest øde strand. På den lille strand i Mirissa kan du bo endnu billigere i hus på pæle direkte på stranden. Men så skal du også kravle ned ad stigen og finde fællestoilettet, hvis du skal tisse om natten.

Jeg køber ... krydderier og te i lokale supermarkeder – til lokale priser. Fine sarier – både nye og brugte – stofferne er fine i boligindretning. Jeg spørger kvinder, jeg møder, hvor de har købt deres egne. Og jeg går i stormagasiner og køber køkkengrej og sengetøj. Sidst købte jeg bunkevis af fine bolsjestribede lagner til 12 kr. stykket!

Mit bedste tip: Gå uden om charter. Find ruteflybilletter, book et hotel i Colombo for en nat eller to og få hotellet til at hente dig i lufthavnen. Derefter kan du opleve øen ved at finde gode hoteltilbud på Agoda.com og rejse fra sted til sted og tilbringe to-tre dage hvert sted eller bare blive hængende, hvis du forelsker dig særligt i et sted. Ved kortere strækninger: Rejs med tuk-tuk! Ved længere strækninger: Spørg en tuk-tuk-ejer, om han har en fætter med bil. Det har han altid, og det er billigere end at booke gennem hotellerne. Og sidst: Bare rejs! Jeg lover det – du vil heller ikke hjem fra Sri Lanka.

LÆS OGSÅ: Rundrejse i USA: Det skal I se

Rejser

Emilie Reimar, digitalchef

Rom - Altid Peterskirken

Hvorfor? Det var kærlighed ved første blik, da jeg kom til Rom for første gang som barn, og lige siden har ingen anden storby kunnet måle sig. Hele byen oser af varme, romantik og stemning, og så er Rom intet mindre end en skattekiste af kirker, springvand, pladser – og mad!

Jeg oplever ... altid Peterskirken – og føler mig lige så lille, som da jeg stod der som barn. Så går turen også lige forbi Pantheon, Det Sixtinske Kapel, en is ved Trevi-fontænen, og hvis børnene er med, så er den knap så kendte S. Maria d. Concezione en sikker vinder til at gøre dem målløse – en krypt udelukkende udsmykket med munkeknogler.

Jeg spiser og shopper ... i området Trastevere, der bugner af autentiske restauranter med lækre antipasti og gode pastaretter. På pladsen Campo de Fiori er der blomstermarked, og på Cola di Rienzo finder man både større tøjforretninger og lækre delikatessebutikker. Og så kan jeg ikke stå for lidt vinduesshopping i de dyreste designerbutikker på den überluksuriøse Via Condotti og sidegaderne omkring.

Jeg bor ... næsten altid på et hotel midt inde i byen, i gåafstand til alt. Rom skal nemlig helt klart opleves til fods, så man forvilder sig på eventyr i de små gyder. Selv om det er fristende at booke et af de mange billige hoteller ved togstationen Termini, så er man altså langt væk fra det hele.

Mit bedste tip: Læs op på lektien! Roms virkelige fascination ligger i alle de historier, der gemmer sig i murstenene. Når man hører alle fortællingerne fra Romerriget til Mussolini, kan man ikke undgå at mærke historiens vingesus og blive fascineret (og måske endda forelsket) i byen.

LÆS OGSÅ: Renée Toft Simonsen: Mit hemmelige paradis

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også