Tag på kokkeskole i Paris
Rejser

Paris: Tag på kokkeskole i de tusind bistroers by

17. juli 2017
af Karna Bunk-Jensen - Opdateret af Caroline Wigdal
Foto: Karna Bunk-Jensen og All Over Press
SØNDAGs udsendte har skiftet pen ud med piskeris i Paris. På kokkeskolen Le Cordon Bleu kan (næsten) alle blive mesterkok for en dag.

Kom med SØNDAG på kokkeskole i Paris

Mad er bestemt ikke noget, man spøger med hos kokkeskolen Le Cordon Bleu, som i 120 år har uddannet de bedste kokke og konditorer i Frankrig.

Som noget helt nyt, afholder skolen også korte workshops, hvor alle kan lære at lave bistro-mad og konditorkager på bare et par timer.

De næste tre timer tager jeg udfordringen op og står i lære hos Frankrigs mesterkok Fabrice Danniel, der underviser på den højt estimerede kokkeskole.

Vi ifører os kokkehuer og forklæder, og chef Fabrice inspicerer vores uniformer med samme alvor som en officer inspicerer sine rekrutter.

En får besked på at glatte sit forklæde, end anden skal rette på sin hue, og så er vi ellers klar til at lære at lave mi-cuits; en dekorativ, lille chokoladekage med et flydende center af vaniljesauce.

Læs også om romantiske tips til Paris

Paris er fyldt med bistroer med gourmet-oplevelser.

Køkkenalarm

Jeg får til opgave at hælde den færdige sauce anglaise i små forme, men tragten, som saucen doseres fra, sætter sig fast!

Workshoppens øvrige elever ser forfærdede til, mens strømme af vaniljesauce flyder ud over bordet. Chef Fabrice tilkaldes og får desarmeret den rebelske tragt, inden jeg kan lave yderligere rav i den.

Næste skridt er kagedejen, og chef Fabrice gør tegn til, at jeg skal piske hurtigere, mens jeg med venstre hånd forsøger at smelte chokolade over et vandbad.

Endelig er kagerne klar til at komme i ovnen, og jeg lukker øjnene og beder en stille bøn til køkkenguderne om, at de ikke kollapser derinde i de næste 10 minutter.

Mi-cuits; en dekorativ, lille chokoladekage med et flydende center af vaniljesauce.

En ægte Picasso

Jeg ser til i åndeløs spænding, da chef Fabrice fisker pladen ud, og heldigvis er kagerne hævet flot op i deres små forme.

Men prøvelserne er ikke overstået endnu, for nu skal kagerne og deres tallerkner dekoreres, meddeler chef Fabrice.

Vi skal afprøve en ny teknik med drejebænk og bærsauce, og det kræver en rolig hånd. Chef Fabrice laver en nydelig, symmetrisk spiral på tallerkenen, og det ser legende let ud, men er det bestemt ikke.

Selv får jeg frembragt et miskmask af skæve, røde klatter, og giver den hele armen med chokolade, bær og spiseligt guldfolie, inden kagen placeres.

Min kage kan betragtes som et lille kunstværk, siger jeg, da chef Fabrice inspicerer min tallerken og svarer, at det i så fald er en Picasso.

Men det er det indre, der tæller, og i dette tilfælde er der tale om et flydende center af vaniljesauce, så selv chef Fabrice må indrømme, at selv om kagen ikke er den smukkeste, så smager den godt.

Og det bedste er næsten at slippe for opvasken…

Du kan rejse til Paris med Nilles, som arrangerer busture med dansk rejseleder.

Du kan også rejser til Paris med Kulturrejser.

Læs også