https://imgix.femina.dk/media/5c3d67a4be944aaaa174bf72536436a2.jpg
Rejser

På skitur til smukke Andorra

18. december 2010
af Peter Christiansen
Første gang, man som skigæst besøger Andorra, får man en ”wauuu-oplevelse”. Landet er smukt og anderledes, pisteforholdene i absolut topklasse, shoppingmulighederne nærmest ubegrænsede

Skiløb i topklasse
Det er naturligvis skiløb, som flest kommer for, og skiløbet i Andorra er i topklasse. Der er to store områder i landet, Vallnord og Grandvalira, og en række skibyer ligger i umiddelbar nærhed af pisterne. Vælger man at bo i hovedstaden Andorra la Vella, er der adgang til begge områder efter cirka ti minutters buskørsel, så den noget unikke kombination af storby og skiløb på én gang kan altså lade sig gøre. Med sine knap 200 pistekilometer er Grandvalira det største skiområde i Pyrenæerne. Grandvalira er toptrimmet og kan snildt måle sig med de bedste alpedestinationer.

Andorra

Der er også mulighed for at prøve at dykke under isen i en af de tilfrosne søer i Andorra

Det er faktisk muligt at afholde en hel uges ferie i Andorra, spækket med vinteraktiviteter, uden overhovedet at løbe på ski, og en aften sætter jeg mig til rette i en af de store pistemaskiner, der efter mørkets frembrud præparerer pisterne. En anden særpræget oplevelse er dykkerture i en af de tilfrosne bjergsøer.

Ski og shopping
Andorras begrænsede størrelse er paradoksalt nok en stor fordel for landet. Mange gæster vælger at bo i skibyerne tæt ved liften, f.eks. i La Massana, Pas de la Casa eller Encamp, og kort tid efter morgenmaden kan man være på pisterne. Men hovedstaden, Andorra la Vella, byder på så mange muligheder, at det er mere end fristende at bosætte sig her. Heldigvis er Andorra meget mere end et toldfrit shoppingparadis, men det er svært ikke at lade sig friste af varerne i de mange sportsbutikker, parfumerier, tøj- og vinforretninger.

Med bus fra Barcelona
At så få danske vintergæster har opdaget Andorra er en gåde. Som skiland er Andorra supertjekket, og der tilbydes masser af spændende udfordringer som supplement til oplevelserne på pisten. Med fly er rejsetiden ikke væsentlig længere, end den er til Sydfrankrig. De fleste flyver til Barcelona eller Toulouse og tager en af de shuttlebusser, der kører konstant. Mulighederne for shopping er nærmest ubegrænsede, og hoteller samt restauranter har høj standard. At landet på grund af toldfrihed har et relativt lavt prisniveau, gør bestemt ikke Andorra mindre attraktivt, næste gang skiferien skal planlægges.

RELATEREDE LINKS:

Ski og spa i Alperne

Familietur: På charterskiferie

Hold varmen i disse super lækre fleece-sokker fra feminashoppen.dk

Læs også