https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/barcelona_landmark_-_antonio_gaudis_work_casa_milo.jpg
Rejser

På kærestetur til Barcelona

12. marts 2009
af Lene Ejg Jarbøl, Foto: Den Spanske Stats Turistbureau, Uffe Laursen o.a.
På en romantisk miniferie finder min kæreste og jeg tid til både kunst og kultur, shopping og jazz, lækker mad og endda en tur på stranden. Barcelona har det hele og er perfekt til en du og jeg-ferie.

Barcelona sidder godt og grundigt i benene på mig, for min kæreste og jeg har vandret rundt hele dagen. Gået gennem de små gyder med økocafeer og designerbutikker. Spist tapas stående som sild i tønde sammen med tjekkede barceloninere og drukket øl siddende på Plaza Real.

En koncert lokkede
Nu kalder vores senge. Højt. Men pludselig opdager vi en plakat, der hænger og lokker. Der er jazzkoncert i den lille kælderklub og restaurant Bel-Luna Jazzclub om en halv time. Vi lader sengene vente endnu og bevæger os ned i kælderen. Her får vi plads ved et lille topersoners bord med perfekt udsigt til scenen. Kort før midnat går jazzpianisten Lluis Coloma på scenen. Det er swing og blues og boogie-woogie, og blæserne blæser nærmest hele lokalet omkuld i musikalsk begejstring.

Et ufærdigt mesterværk
Vi glemmer totalt vores træthed og sidder der som de eneste turister blandt de lokale og føler, at vi har fundet et helt ægte stykke Barcelona. Det er midt om natten, før vi kryber i seng i det hus, vi har lånt i Barcelonaforstaden Cornella gennem en boligbytte-organisation. Dagen efter er Gaudí-dag. Vi tager lokalbanen fra Cornella og derefter videre med metroen ind til centrum og indleder vores Gaudí-udflugt ved Sagrada Familia. Det er Antoni Gaudís mesterværk af en kirke, som han aldrig nåede at bygge færdig, før han i sommeren 1926 blev kørt over af en sporvogn og døde få dage senere.

Fra arbejderkvarter til badestrand
På vores videre færd rundt omkring i Barcelona finder vi andre spor efter byens verdensberømte arkitekt. Lygtepælene for eksempel. Senere på dagen sætter vi kurs mod Gaudís Parque Guell i den nordlige ende af Barcelona. Efter parkturen trænger vi til en dukkert og tager en taxi til strandkvarteret Barceloneta. De seneste år er området omdannet fra at være et lidt skummelt og ramponeret arbejderkvarter til et charmerende hænge ud-sted for boheme- typer med små cafeer.

Afhængig af Barcelona
Bydelen Barceloneta er et perfekt sted at afslutte vores Barcelonaferie. Vi dypper os i Middelhavet og spiser tapas på en af Barcelonetas mange strandcafeer. Helt fyldt op af indtryk efter en perfekt ferie i en af Europas mest charmerende storbyer prajer vi en sidste taxi til lufthavnen. Selvom vi også nåede at besøge et museum med moderne spansk kunst og at tage på en heldagsstur til badebyen Sitges, har vi endnu meget til gode. Det er ikke sidste gang, vi har været her. Barcelona går lige i blodet.

Læs også