https://imgix.femina.dk/media/f5d11dbd59774ba587fac9b09b196dfd.jpg
Rejser

På eventyr i Nordisland

23. november 2009
af Camilla Kjems
Foto: Camilla Kjems og Kirsten Hansen
Aktive vulkaner, boblende svovlkilder og en vild sejltur på floden ventede 15 FEMINA-læsere, da de i august drog af sted til Nordisland

Kalenderen viser august 2009, og dagen, jeg med kriller i maven har set frem til i flere måneder, er oprunden. Jeg skal til Island. Og ikke bare smukke Sydisland med berømte Reykjavik og Den Blå Lagune, nej - turen går til Nordisland i selskab med 15 FEMINA-læsere, nærmere bestemt Islands næststørste by, Akureyri, blot 80 kilometer fra Polarcirklen.

Hypnotiserende brusen

På eventyr i Nordisland

Boblende svovlkilder og sydende gejsere
i området omkring Myvatn-søen.

Vores kurs er sat mod området omkring Myvatn-søen, der er et af Islands aktive vulkanbælter, men inden da lægger vi vejen forbi "Gudernes vandfald", Godafoss, som er stedet, hvor statuer af de hedenske guder blev smidt ned, da kristendommen blev indført i år 1000. 7.000 år gammel lava omkranser det enorme vandfald, hvor de brusende vandmængder hypnotiserer os 15 imponerede danskere. Næste stop er Myvatnnaturbadet, Nordislands svar på Den Blå Lagune.

Vulkanen damper
Begejstrede lader vi os nedsænke i det 40 grader varme, mineralrige vand og nyder den fantastiske udsigt over Myvatn-søen. Den intense dunst af svovl minder hele tiden én om, at det er naturens kræfter, der er på spil her, og ikke en pool i Hollywoodstil, selv om den med sit isblå look godt kunne få én til at tro det.
Næste dag drager vi vestpå, hvor vulkaner afløses af floder og slugter. En natur så ufremkommelig, at der kun er én mulig måde at opleve den på: River-rafting.

Drikker chokolade fra floden
Pludselig guider instruktørerne os ind til en lille stenbred midt i slugten. Vi stiger forvirrede af - hvorfor skal vi stoppe her? Vi er jo lige begyndt. Det viser sig, at der netop her pibler en varm kilde op af jorden og ud i floden. Jeg stikker forbavset hånden ned i det lille vandløb, der baner sig vej fra dets udspring på bredden og ned i den brusende flod. Av - vandet er mindst 70 grader varmt! Instruktørerne åbner en medbragt kasse, stikker os hver en kop, og stiller en æske chokoladepulver frem. Og så er det ellers værsgo om at tage for sig af retterne. Vi fylder kopperne med det skoldvarme kildevand, topper det med kakaopulver og nyder den varme drik. Varmt mineralfyldt vand serveret af selveste moder Jord - fantastisk!

Levende land

På eventyr i Nordisland

FEMINAs læsere på eventyr i Nordislands
forrygende natur.

På vej hjem i flyet, forsøger jeg at indfange, hvorfor Island i den grad har gjort så uudsletteligt et indtryk på mig, at jeg ikke kan tænke på andet, end hvornår jeg igen kan komme tilbage dertil. Her kommer min konklusion: Island går lige i hjertet på én. Det taler til urkvinden, det ægte og rene. Der er intet forstilt eller arrangeret "Kodak-moment" over Island - det er ren, rå natur, der bobler, syder, damper, lever og taler til dig. Landet og den islandske jord er lige så levende som dig og mig.

Læs også:

Rødvin og Rhône - for rigtige kvinder

Algarve for livsnydere


Læs også