Rejser

Otte ting, du faktisk gerne må tage med hjem fra hotellet

16. juni 2022
af Aino Oxblod, Redaktionen
Foto: Giphy
At bo på hotel føles ofte luksuriøst og som en ekstra luksus kan du tage nogle ting med hjem – helt gratis. Her er otte ting, du kan pakke i kufferten med god samvittighed.

Når ferien er slut og kufferten bliver pakket med ferieminder, kan der også ryge en ting eller to med hjem fra hotellet.

Men hvad er det nu liiige for nogle ting, som du må tage med hjem med god samvittighed?

Vi har listet otte ting, som du kan tage gratis fra hotelværelset.

Sæbe, shampoo, balsam

De fleste, der har boet på hotel, ved, at man gerne må tage de små flasker med shampoo og balsam med hjem, når man tjekker ud af værelset.

For at skåne miljøet er det dog ikke alle hoteller, der stadig har de små flasker stående. Det bliver mere og mere almindeligt med store pumper med sæbe og shampoo i bruseren.

Men hvis dit hotel har små flasker med shampoo, må du gerne tage det med hjem. Det skriver DailyMail.

Creme

Nogle hoteller tilbyder også små flasker med creme, ansigtscreme eller bodyscrub. De kan selvfølgelig også tages med fra hotelværelset og er gode at have til rejser i fremtiden.

Tandbørste og tandpasta

Det afhænger ofte af hotellets standard, om der er rejsetandbørste, tandtråd og en lille tube med tandpasta.

Ligesom det gælder for shampoo og creme, må du også gerne tage tandbørste og tandpasta med hjem. De små størrelser er gode til håndbagagen.

Sykit

Nogle hoteller tilbyder et lille sysæt, som kan redde mange vanskelige situationer, når du rejser. De indeholder ofte et par nåle med tilhørende tråd samt et par sikkerhedsnåle.

Er du usikker på, om sættet er noget, du kan tage med hjem, så spørg i receptionen, men som regel er det noget, hotellet forventer forsvinder.

Et lille skohorn

På nogle 4- og 5-stjernede hoteller er selv et lille skohorn inkluderet i prisen på hotelværelset, skriver Brightside.

De er ofte små og lavet af plastik, hvilket gør dem perfekte at have med i tasken. Når du først er begyndt at have et skohorn med, vil du mærke, hvor ofte det kommer til nytte på eksempelvis shoppeture.

Pen og papir

De fleste hoteller har nogle kontorartikler, ofte i form af notesblokke og kuglepenne med hotellets logo på.

Tager du dem med og har dem i tasken, modtager hotellet gratis markedsføring, når du skriver (og du får en gratis kuglepen), skriver Reader's Digest.

Det samme gælder for magasiner og brochurer, der ligger frit tilgængeligt. Dem må du gerne tage med hjem.

Kaffe, te og sukker

Næsten alle hotelværelser har små pakker med instantkaffe, sukker og teposer. Da du kan bruge dem gratis på hotelværelset, kan du også pakke dem i kufferten, hvis du ønsker det.

Så har du også små pakker med kaffe og te til andre ture.

Hjemmesko

Nogle hoteller giver også engangshjemmesko væk til deres gæster. Hjemmeskoene kommer ofte i en forseglet plastikpose, så du ved, at de er nye.

Da ingen andre vil overtage dem efter dig, kan du tage dem med hjem, hvis du vil. Hjemmeskoene er dog ofte ret tynde og måske ikke noget, du selv havde betalt penge for. Men gratis er godt!

Dette kan du ikke tage med hjem

Reader's Digest har også lavet en udførlig guide til, hvad du IKKE må pakke i kufferten, når du er på hotelbesøg. På listen finder du:

  • Badekåbe
  • Håndklæder og lagner
  • Bøjler
  • Krus
  • Ting fra minibaren
  • Elektronik som hårtørrer og fjernbetjening

Ifølge Daily Mail bliver der hvert år stjålet ting som batterier, elpærer, fjernbetjeninger, hårtørrer, planter og sengelinned fra hoteller rundt omkring i verden.

Hvert år bliver der eksempelvis stjålet 53.000 elpærer fra hotelværelserne.

Så hold dig til listen, og du kan pakke ting i kufferten med god samvittighed.

Artiklen blev første gang bragt på femina.se. Dette er en redigeret version.

Læs også