Rejser
25. juni 2008

Ostebrunch på bjerget

Pontresina, Schweiz
Af: af Susser Feit
https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/3203dbd09f5e4976905c842aa470903a.jpg

Ostemasse i kæmpe kobbergryder over bålet i den gamle åbne stald mellem duftende graner på bjerget udenfor den idylliske schweizer landsby, Pontresina, ved St. Moritz. Brunch under knaldblå bjerghimmel med groft, knasende friskbagt brød, hjemmelavet gedeost og den aromatiske milde, fuldfede bjergost. Mens man vinker til råvareleverandørerne, der gumler græs oppe på alpen. En drøm for livs-, natur- og ostenydere. På "Alp-schaukäserei Morteratsch" i et par tusind meters højde kan man se, hvorledes gårdens oste fremstilles efter gamle traditioner, genoplivet her på egnen, hvor lokale og tilrejsende gourmeter værdsætter de oprindelige kvalitets mejeriprodukter. Tag det lille røde tog til alpestationen Morteratsch. Efter en brunch i fri luft ved de lange træborde, vandrer man af smukke bjergstier tilbage til Pontresina. Hvem der har hotel i St. Moritz, stopper for en kaffepause på en af Pontresina´s fikse cafeer og tager banen hjem til sidst.

Alp-Schaukäserie Morteratsch v. familien Hansjürg Wüthrich
7504 Pontresina, Schweiz.
Telefon 00 41 81 842 6273
www.alp-schaukaeserie.ch
Åben juli, august og september. Brunch fra tirsdag til søndag.
Åbningstiderne varierer, ring for reservation.

Læs mere om:

Læs også