https://imgix.femina.dk/media/7e8983cbe35145f5a44602ef14fccb8d.jpg
Rejser

Oplev paradisiske Boracay

15. november 2010
af Hanne Høiberg
Som så mange andre paradisiske steder blev også den filippinske ø Boracay opdaget af rygsækrejsende tilbage i 1970'erne.Dog er der milevidt fra den

Som så mange andre paradisiske steder blev også den filippinske ø Boracay opdaget af rygsækrejsende tilbage i 1970'erne.

Dog er der milevidt fra den fem kilometer lange, uberørte palmekransede Bounty-strand, White Beach, de første rejsende vadede i land på fra en primitiv udriggerbåd til det summende ferie-hotspot, stranden udgør i dag.

Derfor skal du rejse til Boracay:

Sol, vand og billedskøn strand. Helstegt pattegris, billige drinks og hede nætter. Masser af muligheder for vandsport.

Bedste tidspunkt at rejse til Boracay på:

I den såkaldte Amiham-sæson fra september-oktober til maj-juni. Temperaturerne ligger omkring 30 grader, der er ingen eller lidt regn og østlige vinde.

I den øvrige del af året, Habagat, står vinden i vest, det er meget varmt med høj luftfugtighed og regner hyppigt.

Rejs med: Team Benns

Men det er stadig White Beach, der er omdrejningspunktet på den 9 km lange, en km brede ø med form som et kødben, beliggende 300 km syd for Filippinernes hovedstad Manila.

Verdens bedste strande

Lige siden den i 1990 blev kåret som en af verdens bedste strande, har udviklingen buldret fremad. På godt og ondt.

I dag ligger over 300 hoteller og resorts sammen med restauranter, barer og butikker i palmelunden umiddelbart bag White Beach.

Og på selve den hvide, finkornede strand faldbydes massage, solbriller, smykker, ure, bådudflugter, you name it…

White Beach er stadig delt op efter de anløbspladser, boat stations, hvor de små færger, bangka'er, fra naboøen Panay lægger til. Hotellernes adresse angives da også i forhold til, hvilken bådstation der ligger nærmest.

Groft sagt finder man de dyreste, mest luksuriøse hoteller nær Station 1 længst mod nord.

Station 2 på midten er forbundet med »The Mall«, alias stien langs stranden, flankeret af små butiksskure med alt fra seneste skrig i badetøj til internetcaféer, barer og restauranter.

Mens Station 3 mod syd står for hotellerne i budgetklassen.

18 hullers golfbane

Boracays stolthed er en nyanlagt, 18 hullers golfbane i »verdensklasse«. Men ellers er alle afskygninger af vandsport i højsædet.

Der er også flere dykker-shops på White Beach. Vær dog forberedt på at dykningen ikke er på samme høje niveau som andre steder i Filippinerne.

Har du fået lidt for meget af kombinationen sol og saltvand, kan et besøg på Mandala Spa absolut anbefales. Den private spa ligger midt i en frodig jungle som en fredelig oase, der hviler i sig selv.

Prøv f.eks. en »Cool cucumber Aloe«, hvor du bliver behandlet i egen privat hytte, får massage, smøres ind i lindrende aloe vera/agurke-gel og ender som en grøn banan-wrap, indsvøbt i blade fra bananpalmen. Himmelsk! Læs mere på: www.mandalaspa.com


Læs også