https://imgix.femina.dk/media/3ae55c3bf1214b0e8223209c094bf265.jpg
Rejser

Oplev London (for første gang?)

7. april 2011
af Maria Rye Vangsted og Marianne Broadbery
Foto: Maria Rye Vangsted og Marianne Broadbery
Den engelske hovedstad kan synes uoverskuelig, hvis du besøger den for første gang. Her får du en miniguide til byen, og så er der vist ingen undskyldning for ikke at tage af sted

Lige så fascinerende som London kan synes ved første øjekast, lige så uoverskuelig kan den føles, hvis man aldrig har været der før. Flyver du til Heathrow, kan det betale sig at tage toget ind til centrum. Flyver du til Stansted, kan det ikke betale sig at købe de togbilletter, der sælges i flyet til Stansted Expressen. Gå ud til busstationen foran lufthavnen, og køb billet til National Express til London, pris 10 £ envejs, 18 £ retur.

Sådan kommer du rundt
Den bedste og billigst måde at komme rundt på er med bus og The Tube, Londons metro. Køb et Oystercard og "fyld op" undervejs. Alternativt kan du købe et Travelcard til en dag for 8 £. Læs mere på oyster.tfl .gov.uk/oyster/ entry.do.

Her skal du bo
I Hampstead, 10 min. med under grunden fra centrum, lig ger en stor villa ejet af KFUK, kfuk.co.uk. Her er det muligt at leje et 4-pers. værelse for 690 kr. pr. nat, m. morgenmad.

Her skal du shoppe
En kendt shoppinggade i Soho er Carnaby Street, der ligger blot få hundrede meter fra Regent Street. Her findes lækre designforretninger og hyggelige cafeer. På Oxford Street har den 5-etagers Top Shop til huse, og lidt længere henne finder du Uniqlo, hvor du kan købe de lækreste basics. På Piccadilly ligger Fortnum & Mason, et gammelt stormagasin med en fabelagtig delikatesseafdeling i kælderetagen. Er du til vintage-butikker og små designboder, er Camden Market en oplevelse. Det er det største udendørs marked i London og er placeret i et gammelt stutteri fra 1800-tallet. Portobello Road har åbent hele ugen, men markedet er mest livligt om lørdagen. Det mest hippe område lige nu er Spitalfield/Brick Lane. Her er skønne cafeer, og restauranter og en meget stor vintagebutik med priser fra 1£. Se mere på londonmarkets.co.uk.

Her skal du spise
Slå et smut forbi Hampsteads stolthed - Pandekagehuset. En lille vogn, hvis vægge er tapetseret med alverdens anmeldelser fra aviser og blade, der kårer stedet til at være dér, hvor du får Londons bedste pandekager. På The Warrington Dinning Room i det nordvestlige London byder Gordon Ramsay på en udsøgt kulinarisk oplevelse til kun 22 £ for tre retter inden kl. 22 på hverdage og inden kl. 19 fredag og lørdag. I Central London er Soho og Chinatown oplagte steder at opleve multikulturel kogekunst. Prøv The Cow i Nottinghill. Deres skaldyrstallerken til 32 £ kan anbefales, men du kan også få retter til billigere priser, bl.a. dagens suppe til 5,50 £. thecowlondon. co.uk/

Det skal du se
London er byen, hvis du vil se musical/skuespil. Køb dine billetter i TKTS kiosken på Leister Square, hvor du på selve dagen kan købe billetter til ca. halv pris til uudsolgte forestillinger. Se dagens udbud på tkts.co.uk. Køber du billetter i de omkringliggende kiosker, kan du risikere, at billetterne er dobbelt booket. Alternativt køb direkte fra teatrene, eller bestil hjemmefra.

Relevante links

Guggenheim-museet i Bilbao

Besøg også den
spanske storby Bilbao

Istanbul

Læg vejen forbi Istanbul

Gummistøvler

Læs også