På Hotel Clarion Post i Göteborg mikses der verdensklasse-cocktails af Dosa Ivanov, som har vundet titlen som verdens bedste bartender
Rejser

Oplev Göteborg i feststemning

26. august 2016
af Rejseredaktionen
Sveriges næststørste by er et herligt sted at være, hvis du er til god musik, hyggelige oaser og verdens bedste cocktails.

I mange år har Sverige været kendt for deres skrappe alkoholpolitik. Stærk øl, vin og spiritus kan kun købes på Systembolaget, det statsligt ejede monopol, og først når man er fyldt 20 år.

I Danmark er vi mere afslappede, og i vores øjne kan de svenske restriktioner måske virke overdrevne. Alligevel er det svenske bar- og natteliv populært hos danskerne, og er du på udkig efter en festlig weekend med hyggelige oaser, god musik og drinks i verdensklasse er Sveriges næststørste by Göteborg et godt sted at tage hen…

Verdens bedste bartender

Vores svenske broderfolk kan i den grad feste, og her mikses da også de lækreste drinks. Svenskerne har nemlig verdens bedste bartender, Dosa Ivanov, som tryller cocktails på Hotel Clarion i Göteborg til den helt store guldmedalje.

Og Göteborg har endnu en fjer i hatten, for de kan prale med at have en af verdens bedste tagterrasse-barer. Nemlig Cielo, der meget passende betyder himmel og ligger på toppen af det hyggelige boutiquehotel Bellora midt på hovedstrøget, Avenyn. Cielo røg for nylig ind på en top-fem over verdens bedste tagterrasser og både stemningen og udsigten er da også helt i top.

Læs også: Wellness-ferie i efteråret

Musik på Pustervik

Er det mest musikken, man går efter, så er Pustervik stedet. Det elegante hus har siden 1920’erne været en del af Göteborgs kulturelle scene: Først som biograf, senere som teater og i dag huser stedet både en koncertsal, en natklub og en livlig bar – det hele samlet på Järntorget.

Læs også: Skønne weekendoplevelser i Sveriges spisekammer

Kan De li’ østers?

Göteborg huser også en vaskeægte Østersbar ved navn Forssén & Öberg Champagnebar. Baren ligger i en hyggelig gård og drives af to unge piger.

Er I bare allermest til en kold øl, bør I tage forbi byens ældste ølhal 7:ans Ölhall. Her er stemningen afslappet og det er humlen, der er i fokus.

Læs mere om Göteborgs hyggelige barliv her!

Læs også