Østrigs Turistbureau
Annonce
Rejser

Østrig gemmer på krystalklart vand, smukke vandreture i bjergene og ultimativ ro

12. juli 2023
Annonce for Østrigs Turistbureau. Foto: Millstätter See – Bad Kleinkirchheim – Nockberge Tourismusmanagement GmbH, Gert Perauer
I Østrig venter vild natur og afslapning for alle pengene. Lige ud til Millstätter See ligger Villa Verdin – et charmerende og finurligt hotel i uspolerede omgivelser, hvor du med udsigt til bjergene kan komme helt ned i gear.
Østrigs Turistbureau

Måske forbinder du Østrig med wienske caféer fyldt med thonet-stole og tonerne af Mozarts symfoni nr. 40. Eller måske tænker du mest på schnitzel og afterski, når nogen nævner en rejse til Østrig.

Men Østrig rummer meget mere end skiture og klassiske komponister. I det sydlige forbundsland Kärnten, som grænser op til Slovenien og Italien, deles alpelandskabet op af spejlblanke søer med lokkende turkisblåt vand.

Her ligger søen Millstätter See, som med sit krystalklare badevand er med til at give området en nærmest sydlandsk stemning. Det danner de perfekte rammer for en ferie med naturen og roen i fokus.

Østrigs Villa Villekulla

Ved bredden af Millstätter See ligger hotellet Villa Verdin som et østrigsk eventyrslot med spir, tårne og blåregn, der klatrer op ad murene. Fra vinduerne og haven er der udsigt til de imponerende Nockbjerge, som spejler sig i søens blanke overflade.

https://imgix.femina.dk/2023-07-05/Menschen-am-Wasser-Villa-Verdin-in-Millstatt_Oesterreich-Werbung_Kurt-Bauer-web.jpg
Foto: Österreich Werbung, Kurt Bauer

At træde ind i Villa Verdin kan bedst beskrives som en eklektisk oplevelse. Overalt er der dekoreret med nips, ornamenter, lamper, spejle og pynt i forskellige afskygninger.

Langs trappens træpaneler hænger middelalderportrætterne side om side, og stuerne gemmer på alt fra mønstrede lænestole til 60’er-sofaer. Hvert rum er malet i sin egen farve, hvilket blot bidrager til villaens charme.

Udenfor slynger vinrankerne sig over terrassen på Villa Verdins café – noget, der giver associationer til den ene af Kärntens naboer mod syd, Italien. Bliver man træt, kan man slænge sig i en af hængekøjerne og se ud over Millstätter See.

https://imgix.femina.dk/2023-07-05/Menschen-am-Wasser-Villa-Verdin-in-Millstatt_Oesterreich-Werbung_Kurt-Bauer--web.jpg
Foto: Österreich Werbung, Kurt Bauer

Søens magi

Millstätter See er centrum for mange af de oplevelser, området byder på. Tag en svømmetur i det krystalklare vand, eller lej et SUP board eller en kano, og udforsk den indbydende sø.

Er man ingen vandhund, er der rig mulighed for at se på søen fra de mange forskellige vandreruter, der går rundt om den og op i bjergene. Eller man kan cykle en tur på cykelstien, der følger søen.

https://imgix.femina.dk/2023-07-05/Zeit-zu-zweit-am-Millstaetter-See_Millstaetter-See-Tourismus-GmbH_Gert-Perauer-Foto-Perauer-web.jpg
Foto: Millstätter See Tourismus GmbH / Gert Perauer

Efter en aktiv dag er det rart at kunne lægge sig ved søbredden med en god bog og lade freden sænke sig. Forskning viser, at det at opholde sig i, på, under eller i nærheden af vand kan bidrage positivt til vores lykkefølelse og mentale sundhed, og bruger man ferien ved Millstätter See, er man garanteret en perfekt kombination af aktivitet og afslapning.

Find flere muligheder for overnatning ved vandet i Østrig her.

https://imgix.femina.dk/2023-07-05/Wandern-rund-um-den-Millstaetter-See_Kaernten-Werbung_Franz-Gerdl-web.jpg
Foto: Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Millstätter See

Villa Verdin ligger lige ved bredden af den smukke Millstätter See, der giver dig en fantastisk udsigt direkte fra hotellet – og muligheden for at køle ned på en varm sommerdag.

• Forbundsland i Østrig: Kärnten

• Vandtemperatur: op til 26 grader

• Beliggenhed: 588 meter over havet

• Størrelse: 11,5 km lang og 1,8 km bred

• Vandkvalitet: Drikkevand med højt mineralindhold

Læs mere om Østrig her.

Læs også