https://imgix.femina.dk/media/4cc77c00f2b44df8928d0732fb3275a5.jpg
Rejser

Nordtyske overraskelser

3. juli 2009
af Sus Falch
Har du lyst til at pakke bilen for at drage på sommerferie, men ikke lyst til at køre alt for langt, før du når målet, så sæt kurs mod det nordøstlige Tyskland.Her kan du køre omkring og opleve en masse, uden at køre træt. Det er endda oplagt at tage cyklerne med bag på bilen, og samtidig glæde sig over at en feriedag i Tyskland typisk koster 545 kr. pr. næse – alt inklusive.

Musik på slottet

I Schwerin, som er delstatens ældste by, er der mange seværdigheder året rundt. I løbet af sommeren udvides festlighederne på slottet, når det i 2009 danner kulisse for såvel Mozarts opera Tryllefløjten som musicalen »Sorbas« efter Nikos Kazantzakis' roman, »Spil for mig Zorba«. Operaen opføres 27.juni-31.juli 2009 og musicalen 9.-30.august 2009. Billetpriser fra henholdsvis 443 kr. og 237,50 kr. og rabat til alle fra 65 år og op, mod forevisning af dokumentation.

Billetter kan bestilles via www.schwerin.com.

Mere musik på festivaler

Mere musik har der været lige siden 7. juni, hvor Festspiele Mecklenburg-Vorpommern lagde ud med den første koncert. I alt 110 er der i 2009 fordelt på Schwerin og andre lokaliteter i delstaten - i alt 70 steder. Også her kan billetter købes online eller pr. telefon + 49 3855918585 kl. 9-18.
Mere musik og i mange genrer er der under Sleswig-Holstein Musik Festival fra 11.7. til og med 30.8 2009 med spillesteder fordelt over hele delstaten.

Hansestæder - et besøg værd

Bestemte arrangementer, der måtte have din interesse, bringer dig helt naturligt ind på bestemte byer og områder. Men der er også byer, som er et besøg værd uden særlig anledning. En sådan er den anden gamle hansestad Stralsund.
Som både Rostock, og badebyen Travemünde, ligger byen i det tidligere Østtyskland. I den periode fik mange af bykernens gamle bygninger lov til at forfalde til de bare mure, men nu bygges de op igen og bliver rigtig hyggelige.

Vær med til stor sejlerfest

Gamle søfartstraditioner, stolte sejlskibe og moderne byfestlighed går atter hånd i hånd på hyggelig vis i Rostock under Hanse Sail fra 6.-9. august 2009.
Den store regatta med gamle sejlskibe, der bl.a. sejler som skoleskibe eller holdes på søen af rendyrket kærlighed og interesse, er et syn for guder. Og du kan gå om bord på mange af dem. Se mere på www.hansesail.com.

Nyd livet på kurhotel

Tyskland har en lang tradition for kurhoteller, og udviklingen fortsætter. Såvel helt ud til vandet, som inde i landet omgivet af natur så langt øjet rækker.

Og nogle steder kan golfspil kombineres med spaophold til priser, der sprænger de færreste feriebudgetter.

Schlosshotel Schorssow, er på programmet hos FDM travel, og ligger ved en lille sø, hvor du kan trampe gang i pulsen på vandcykler.

Til gengæld kan du få en særlig afslappende oplevelse i hotellets pool, hvis du bestiller en Aqua-Wellness-behandling. Det er ubeskriveligt afslappende.

Det er langtfra altid, at behandlinger fra et velvære-program giver udbytte, når man blot får én. Men det er altså tilfældet med aguabehandlingen på Schorssow, der også har mange andre muligheder på sit velvære-program.

By-hygge og sandstrande

De bedste kvindetips:

 • Scandlines, der sejler via Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock, har supergode gratis guidebøger på www.scandlines.dk

 • Is en masse
  Holder du af god is, er Rostock et sødt bekendtskab. Langs byens hovedstrøg Kröpeliner Strasse ligger den ene overdådige is-cafe efter den anden.

 • Warens bedste køb
  Byen har fantastiske skobutikker med skægge og komfortable sko, farvestrålende smykke- og brugskunstforretninger.

 • Skøn spa
  I 2007 blev Grand Spa Resort A-ROSA Travemünde, www.a-rosa.de, kåret til årets hotel i Tyskland.

 • Husk overtøj
  Uanset årstid kan der blæse en god vind ved kysten, så husk vindtæt overtøj.

 • Valuta
  Valutaen er Euro og 1 Euro 7,50 kr. I mange butikker er priserne også angivet i danske kroner.

 • Trafikinfo
  Får du på www.trafikken.dk og www.verkehrsinfo.de.

 • Hotel-tilbud
  Flere rigtig gode hoteltilbud hos danske rejsearrangører er betinget af bestilling i god tid.

 • Logi ved vejen
  Mange private lejer værelser ud og skilter med det langs vejen. Kig efter skilte med »Zimmer« og »Zimmer frei«.

Et anden sted, der er værd at lægge vejen omkring på disse kanter, er den hyggelige by Waren med god shopping i krogede gader, på kanten af Müritz-søen og omgivet af nationalparken med samme navn.

Både Waren og nationalparken ligger også på din vej, hvis du vælger at nyde et velværesvip på Schlosshotel Gutshaus Ludorf, der er nænsomt restaureret.

Lej en kurvestol

Langs østersøkysten ligger flere badehoteller, der bl.a. er kendt for de skønne kurvestole på stranden, hvor man kan opbevare sine ting og søge ly for sol eller vind.
Sandstrandene er skønne som de vestjyske, og badehotel-stemningen noget ganske særligt.

Ud for kysten ligger til gengæld øer og halvøer, som Zingst og Rügen, hvor naturen bryder med fastlandet ved at rejse sig med enorme skrænter fra havet. Det er en helt anden naturoplevelse, og man undrer sig over, hvordan det kan veksle over så korte afstande.

Men det er ikke desto mindre tilfældet og medvirkende til at gøre en ferie i det nordøsttyske så afvekslende.


Et af højdepunkterne for haveelskere i 2009 er den store haveudstilling, som r sprunget ud i særligt smukke omgivelser ved slottet i Schwerin.

14.000 kvadratmeter med stauder, 3.000 med roser, 1.000 med rododendron og titusindvis af kvadratmetre med alskens andre blomster, træer, planter og udsmykningsideer gør haveudstillingen i Schwerin værd at køre efter helt frem til 11. oktober 2009, som er sidste udstillingsdag.

I alt 550.000 kvadratmeter er inddraget i udstillingsområderne, der faktisk ligger midt i byen. Se www.buga-2009.de. En dagsbillet koster 120 kr. for voksne og 30 kr. for børn.

Husk at kigge i haveudstillingens butikker, der bugner af skønne ting til din hjemlige oase.

Rejseklare websteder:
www.mueritz.de
www.tyskland.travel
www.spa-tours.dk
www.bounty-club.dk
www.dsb.dk

Læs også