Rejser

New York er en gigantisk karrusel

af Anne Blume Futtrup 11. juni 2009
Foto: Lotte Hansen
Nye rejsebøger giver de bedste tips fra seks skønne storbyer. Journalist Anne Blume Futtrup viser rundt i New York

New York City kan sammenlignes med en gigantisk karrusel, der i hæsblæsende fart kører rundt og rundt. Hop på og lad dig føre med, og jeg er sikker på, at du snart vænner dig til tempoet.

En by af mulighederJo mere jeg ser, jo mere sulten bliver jeg efter at opleve mere af New York, som i høj grad er både kontrasternes og mulighedernes by. Her er høje skyskrabere og grønne parker. Eksklusive restauranter og snuskede gadekøkkener. Larmende taxaer og smidige limousiner. Byens lidt over otte millioner indbyggere taler 170 forskellige sprog. Når de store forskelle bliver blandet, er resultatet en forfriskende enighed om, at alt er tilladt.

New York

Både kendte og ukendte mærker fylder butikkernei Bleecker Street (mellem 7th Avenue og AbingdonSquare). Denne del af gaden er blevet et af byensbedste alternativer til de traditionelleshoppingstrøg. Gaden ender ved Abingdon Square, hvor en lille park med bænke er et godt sted at styrke sig med en kage fra det berømte Magnolia Bakery på hjørnet overfor. Subway: W 4th St. (A, B, C, D, E, F, V)

New York

Burlesqueshows er populære som aldrig før. PåThe Slipper Room (167 Orchard Street) erlangbenede gogopiger, dragqueens i glitrendekostumer, kabaretsangerinder og særprægedemultikunstnere ikke blege for at vise bryster ogbalder. Lucky Chengs (24 First Avenue) kan ogsåanbefales. Se mere på Slipper Room.Subway: 2nd Ave. (F,V)

Rejsebøger -Min by

Guideserien Min by har bøger til Berlin, Paris, London, Prag, New York og Rom, alle skrevet og fotograferet af danske journalister og fotografer, som selv bor i byerne. Min By-serien lanceres af rejseportalen Momondo og Dansk supermarked og udkommer d. 15. juni i alle Dansk Supermarkeds butikker til 59 kr.

New York

I amerikanske boghandler rynker ingenpå næsen, hvis kunderne læser ibøgerne, inden de køber dem. Ofteminder boghandlerne mere ombiblioteker end butikker. PowerhouseArena på Main Street i Dumbo er en afde mere eksklusive boghandlere. Semere på Powerhouse Books. Subway: York St. (F), High St. (A, C)og Clark St. (2, 3)

Min By - New York

Skrevet af Anne Blume Futtrup, der er freelancejournalist i New York med opgaver for en lang række danske medier - bl.a. DR2 Udland, Dagbladenes Bureau og FEMINA. Derudover tilbyder hun, sammen med en kollega, at vise rundt i de lokale kroge af New York - se mere på Mitnewyork

Læs også:Athen - storbyferie og badeferie i énFabelagtige FlensborgTilos - min græske ferieø