New York
Annonce
Rejser

New York: 7 tips til jeres storbyferie

7. november 2016
af Rejseredaktionen
foto: Panthermedia
The Big Apple, New York eller byen, der aldrig sover. Metropolen over dem alle på USA’s østkyst byder på et overvældende hav af gastronomi, kultur og seværdigheder. Med inspiration i NILLES’ New York-ferie har vi samlet 7 af de bedste oplevelser, du skal have, når du rejser til New York.

Når man siger New York, tænker mange på bydelen Manhattan. Og det er også her, man finder mange af de kendte bygninger og seværdigheder. Bydelen huser blandt andet Central Park, Times Square, the Empire State Building, the High Line, 9/11 Memorial, Fifth Avenue og en række museer, f.eks. MOMA, The Met og Guggenheim museet.

7 tips og en oase til din rejse til New York

1 - Manhattan Cruise

Tag med på et Manhattan Cruise og kom helt tæt på Frihedsgudinden. På den 2,5 times sejltur kan du også opleve New York Skyline fra vandet.

2 - Uovertruffen udsigt

Har du lyst til at se New York fra toppen, er der flere gode muligheder.

Klassikeren: Den 381 meter høje, historiske Empire State Building tilbyder en fabelagtig udsigt over Manhattan, 350 5th Ave.

Toppen af Rockefeller Center - Top of The Rock – er lavere end førstnævnte, men til gengæld får du både fantastisk udsigt over Manhattan, Central Park og the Empire State Building, Rockefeller Center, 30 Rockefeller Plaza.

One World Observatory: Med sine 541 m er One World Trade Center, også kaldet Freedom Tower, den fjerde højeste bygning i verden. Fra observationsdækket på 100. etage får du en fantastisk 360-graders panoramaudsigt over byen, 285 Fulton Street.

Læs også: Vi kan ikke kun tips til New York. Her får du 5 tips til skønne San Francisco

3 - The High Line

Syv meter over gadeplan, bygget på sporene af en gammel højbane ligger der en anderledes og hyggelig park. Gå en tur mellem vilde blomster og nyd fabelagtige udsigter over byen, Skylinen og Hudson floden. Den smalle park løber fra Gansevoort Street i the Meatpacking District til 10th Avenue.

High Line Park i New York er en smal park anlagt på en gammel højbane

4 - 9/11 Memorial Museum

Besøg den smukke mindepark, hvor World Trade Tårnene engang stod. Det er et rørende sted. Der hviler en meget respektfuld stemning over området, og trods de mange besøgende og den pulserende by lige ved siden af er her stille.

Vil du se mere af USA's østkyst - få gode tips til flere byer, oplevelser og inspiration til en rundrejse på østkysten her!

5 - Gospelsang i Harlem

Harlem var tidligere New Yorks fattige, sorte ghetto og kendt som et farligt slumkvarter, men det er blomstret op med hippe restauranter og barer. Og heldigvis bærer det stadig præg af afroamerikansk kultur. Kan du stå tidligt op, så prøv at tage med til en baptist gudstjeneste med gospelkor i Harlem.

6 - Times Square

Mellem Broadway og 7th Avenue ligger et af de mest trafikerede steder i New York. Times Square er proppet med tusindvis af mennesker og lige så mange, farvestrålende reklamer. Her er et leben uden lige, men det er fascinerende at opleve, og det er ikke uden grund, at Times Square er et af de mest besøgte steder i verden.

7 - Brooklyn Bridge

Det er et must at komme over Brooklyn Bridge – enten på gåben eller på cykel. Hængebroen, der krydser East river og forbinder Manhattan og Brooklyn er ca. 1.800 meter lang, og herfra får du den mest spektakulære udsigt over skylinen.

Tip: Tag til High St. Station (subway) i Brooklyn og gå over broen i retning mod Manhattan, så du får den flotteste udsigt.

… og når du trænger til et pusterum, så gå en tur i Central Park. Den enorme park er en firkant i midten af Manhattan med en asfalteret vej, der går hele vejen (10 km) rundt i parken. Men du kan også nøjes med at sætte dig på en bænk og nyde den grønne oase midt i den pulserende storby.

Brooklyn Bridge forbinder bydelene Manhattan og Brooklyn i New York, USA.

Rejsetilbud: 8 dages storyferie i New York

Rejsebureauet NILLES arrangerer en spændende storbyferie i New York, USA med centralt beliggende hotel på Manhattan, så du kan opleve det bedste af den fascinerende metropol. Hele rejsen er med dansk rejseleder, men der bliver også god tid på egen hånd til at udforske byen.

Storbyferien i New York med NILLES inkluderer:

  • Fly Aalborg-New York t/r
  • 6 overnatninger på Manhattan
  • 6 x morgenmad
  • Sejltur Manhattan Cruise og flere andre udflugter
  • Dansk rejseleder

Pris: fra 12.995 kr.

Afrejse: 19. april og 17. maj 2017

Læs mere om rejsen, se billeder og tilmeld dig her »

https://imgix.femina.dk/knap_femina_0.jpg

Læs også