Munkebo Kro
Foto: Norsminde Kro, Munkebo Kro, Meyers Madhus
I 2000 blev Munkebo Kro gennemrestaureret med respekt for kroens oprindelige sjæl.
Med den smukkeste udsigt over Kettinge Nor mellem Odense og Kerteminde ligger den hvide, stråtækte Munkebo kro som et kreativt, gastronomisk fyrtårn i det nordfynske. Men sådan har det ikke altid været.
3 tip til Munkebo Kro
- De krogede holme, bakkedrag og beskyttede lavvandede bugter gør Fyns Hoved til at af de mest særprægede naturområder i Danmark. Fyns Hoved, 5390 Martofte. Folder over området kan downloades på www.naturstyrelsen.dk
- Kom helt tæt på de fire marsvin og tre sæler i Fjord&Bælt, som ligger smukt ved indsejlningen til Kerteminde Fjord. Margrethes Plads 1, 5300 Kerteminde, www.fjord-baelt.dk
- Spis frokost ved kajkanten på Restaurant Rudolf Mathis, som gennem flere end 25 har hørt til blandt Fyns ypperste spisesteder. Dosseringen 13, 5300 Kerteminde,
www.rudolf-mathis.dk
Ganske vist har Munkebo kro ligger her siden 1826 - endda som kongelig privilegeret kro - men dens historie er lige så broget, som rækken af ejere er lang. F.eks. måtte den første ejer af Munkebo kro brygge øl, men ikke brænde brændevin, endsige servere til de lokale.
Sin første egentlige storhedstid havde Munkebo kro i første halvdel af 1900-tallet, hvor den var kendt for sine stegte ål og koncerterne i krohaven. Siden skiftede Munkebo kro ejere flere gange - og blev hærget af en voldsom brand.
I 2000 begyndte så et helt nyt kapitel med nye ejere: Først blev bygningerne renoveret med respekt for den oprindelige stemning, siden rykkede mesterkokken Thomas Pasfall og hans hustru, Annesofie, ind med deres passion for kvalitet og friske råvarer.
Munkebo kro 's Restaurant Anden har siden modtaget adskillige udmærkelser er er bl.a. kåret som »Årets Restaurant« flere gange.
Thomas Pasfalls på én gang enkle og raffinerede kreationer har modtaget adskillige gastronomiske priser.
Thomas og hans stab nøjes ikke med at skifte menuerne ud efter årstiden. Der er løbende arrangementer på Munkebo kro i stil med søndagsbrunch den første søndag i måneden og skaldyrsfestival med jazz i haven den 17. juni.
Sankthansaftens-middag med bål i haven bagefter er fast tradition på Munkebo kro. En treretters menu baseret på årstidens bedste råvarer fås for 395 kr., fire retter for 425 kr.
Priseksempel på Munkebo kro:
Nydelses-weekend med champagne, femretters gourmetmenu med tilhørende vine i Restaurant Anden, kaffe/te med petitfours, overnatning i dejligt dobbeltværelse med havudsigt og morgenmad i Kafferiet fås for 1.895 kr. pr. person.
Fjordvej 56, 5330 Munkebo, www.munkebokro.dk.
KROFERIE FOR GOURMETER