https://imgix.femina.dk/media/72c312c9b3be4a4584e2cd6ec008c0e6.jpg
Rejser

Montpellier: Shopping, badning og ægte fransk landstil

27. august 2011
af Marianne Sommer
Foto: Filip Bellettre/Agence yargo
Hvad siger du til at shoppe om formiddagen og spise frokost på en plads, omgivet af karakteristisk fransk arkitektur? Det er muligt i Montpellier.

Montpellier og omegn byder på det hele - lige fra gode shoppemuligheder til lækre strande med hyggelige strandbyer, bjerge samt kulturelle oplevelser og gastronomiske lækkerier.

Kultur, vin og action
Når man er mæt af havluft, kan det være en idé at tage turen ind i landet med kurs mod St. Guilhem le Désert, en by fra 1100-tallet, der ligger ved foden af en bjergskråning. På vejen dertil inviterer skilte til vinsmagning. Det er bare med at tage en afstikker og besøge nogle af de lokale vinbønder, der gerne åbner for et rum til vinsmagning, taler - helst på fransk - om vin, vejr og vindruer og sælger deres "druesaft". På vejen til byen møder man også en flod, hvor det er muligt at leje kanoer og nyde det bakkede landskab - eller hoppe i det friske vand. Når trætheden melder sig, er der mange forskellige muligheder for at finde sig en velredt seng i prislejer fra omkring 50 euro for et dobbeltværelse.

Marked for alle pengene
Byen Sommières nordøst for Montpellier bliver hver lørdag formiddag i sommerhalvåret forvandlet til én stor markedsplads. Her vil den madglade gå i ekstase over lækkerier i massevis, lige fra tapenader af oliven, rød peber eller auberginer til alskens lækre pølser, kød, skinker, oste, pateer, østers, kager, honning og grøntsager, som strutter af vitaminer. Langt de fleste produkter er produceret i regionen og sælges af producenterne selv, der gerne lader dig smage og stolt fortæller historien bag deres produkt. Her er det også muligt at købe hatte, antikviteter, knive, sko, smykker, vine, hedvine og meget mere. På cafeerne på byens store plads er alle velkomne til at sætte sig og nyde den nyligt indkøbte mad, blot man bestiller drikkevarer.

Unikke kulturelle oplevelser i området
I Theatre de la Mer er, som navnet antyder, kulissen vandet. Her spilles både teaterstykker og afholdes koncerter i sommersæsonen. Book billetter på infoconcert.com.

Besøg Aigues Mortes - en by fra 1200-tallet. Gå en tur på volden om byen, os i de små butikker, og nyd bagefter et måltid på en af byens mange restauranter.

7 fantastiske oplevelser på Island

Tag familien med til Sverige

Tag på tur i det smukke Norditalien

Læs også