https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1327_susanne_zell_am_see_8.jpg
Rejser

Miniguide: Sommer i Zell am See

2. juli 2013
Af Susanne Gustafsson 07/02/2013 - 08:45
FEMINAs madredaktør Susanne Gustafsson har været en tur i Zell am See i Østrig. Her får du hendes bedste tips til det populære skisportssted (som også er fantastisk om sommeren)

De fleste kender Zell am See-Kaprun som et populært skisportssted, men du kan opleve den mest vidunderlige middelhavsvarme og -stemning krydret med dirndl kjoler (som jeg nu har lært udtales dirnl) og de alle stedsnærværende lederhosen. Kan du bare ikke undvære sne, så tag liften op til gletcheren på toppen af Kitzsteinhorn. Der er masser af sne, og det er stort!

Læs også: 5 gode i Basel

Jeg tilbragte 2 døgn på det overdådige 4-stjernede hotel Tauern Spa, og det er faktisk muligt at opleve ikke så lidt på selv så kort tid. Men skal du have glæde af hotellets utallige spa-muligheder, må en uge anbefales.

Kl. 16, søndag: Ankomst og straks i boblepoolen på 3.etage, hvor luft og vand er ca. 34º. Poolen går ud i en udendørs spids med gennemsigtige kanter, så der kan flashes lår og baller, hvis det det, du vil. Ret fantastisk at ligge der og bløbbe rundt med den mest vidunderlige udsigt til marker og bjerge.

Kl. 19.45: Afgang til restaurant Grüner Baum, hvor veloplagte tjenere serverer jævnt udmærket østrigsk mad i gedigne mængder. Hyggeligt sted uden for mange gastronomiske falbelader. Jeg elsker den østrigske signaturvin Grüner Veltliner og drikker den gerne til alt, og den er dejlig til de hvide asparges, som er i sæson lige nu. Den lille æblebrændevin, som huset gi’r, pepper lidt op til næste oplevelse.

Kl. 22: Vand- og lysshow på søen - meget spektakulært og kulørt. Vi så den såkaldt klassiske udgave, som ledsages af forskellige stykker populær, klassisk musik. Flot og pompøst - varighed ca. 20 minutter og et tilløbsstykke.

Kl. 9.15, mandag: Afgang fra Schmittental i Porsche- designet svævekabine op til Sonnenalm, hvor der skiftes til skilift af dem, hvor man dingler med benene, op til Sonnkogel. Derfra en lille gåtur på 1/2 times tid alt efter tempo og kondi til Schmittenhøhe i 2.000 meters højde og med åndenøds-fremkaldende udsigt til både grønne og sneklædte bjerge. Svævekabine ned til Zell am See.

Kl. 12: 3 kvarters sejltur på søen, mens en sandwich eller en salat indtages med højt øl eller andet godt.

Kl. 13.15: Besøg i delikatessebutikken Lumpi Feinkost med smagsprøver på røgede sager som fx då- og rådyrfilet, vildsvinefilet, hestepølse og gode oste ledsaget af et glas pærebrændevin. Så lidt shoppen rundt og tilbage på hotellet.

Kl. 16: Afgang til Sigmund Thun Klamm, en ret så heftig og overvældende kløft med et brusende og larmende vandfald. Op og op går det ad våde trætrin og kameraerne må pakkes væk midtvejs pga. af fugten. Det er som at træde ind i en anden verden, da vi når op til den totalt stille sø, hvorfra vandet kommer og leverer strøm til befolkningen.

Kl. 20: Middag på hotellet og så godnat.

Kl. 9, tirsdag: Afgang til den lokale stolthed Kitzsteinhorn Gipfelwelt, som knejser 3.029 m over havoverfladen. Jeg har slet ikke fantasi til at overskue, hvordan man kommer helt derop næsten i himlen, og der skal da også 3 forskellige svævebaner til, før vi træder ud i den svimlende højde, hvor vinden suser dramatisk. Gletcheren på toppen er stor i år, for det har sneet og frosset meget og længe, og udsigten er fuldstændig overvældende og en lille smule scary – faktisk temmelig scary!!
Fantastisk finale, der får mig til at føle mig meget meget lille midt i den store store natur.

VÆRD AT VIDE:
Det nemmeste er at flyve til München og køre derfra i bil. Elsker du at køre bil, kan du køre hele vejen.

PÅKLÆDNING:
Vejret kan hurtigt skifte i bjergene, så flere lag (sports-)tøj, der kan tages af og på, er det bedste. Der er naturligvis ret koldt oppe på Kitzsteinhorn Gipfelwelt, så der skal måske et lag mere, men vinterkoldt er det ikke.
Gode vandresko eller -støvler er et must, når der skal vandres.
Husk også solcreme og solbriller – vi taler om ægte højfjeldssol!

Tauern Spa Zell am See-Kaprun
Grüner Baum
Lumpi Feinkost
Kitzsteinhorn Gipfelwelt

Zell am See-Kaprun Sommerkarte
Fra 15. maj til 15. oktober følger et "Zell am See-Kaprun Sommerkarte” med, når man tjekker ind på et af de mere end 200 forskellige overnatningssteder, der er en del af samarbejdet. Kortet gi’r gratis adgang til områdets svævebaner, strande, bådudlejning ved søen Zell og mange af områdets andre attraktioner.

På søndag.dk kan du få rejsetips fra en række kendte kvinder

Læs også