https://imgix.femina.dk/media/article/amalfi_kysten_0.jpg
Rejser

Miniguide - Amalfikysten i Syditalien

1. marts 2016
af webredaktionen
Amalfikysten i Syditalien er en af klodens smukkeste kyststrækninger. Her får du en lille miniguide med gode tips til din rejse til Amalfikysten.

Rejsefakta: Amalfikysten

Amalfikysten i Syditalien er en af verdens smukkeste kyststrækninger, og de naturskønne omgivelser flankeres af pittoreske byer med masser af lokalkolorit. Amalfikysten er vidunderlig at besøge fra april til slutningen af oktober. Undgå dog august måned, hvor amalfikysten er fyldt til randen med turister med alenlange bilkøer til følge.

Byer langs Amalfikysten

Amalfi er den populære turistby der har lagt navn til amalfikysten, og derfor er hovedstrøget ofte særdeles tætpakket. Derfor kan det betale sig at tage små afstikkere ind i de smalle sidegader, og det hyggelige lille torv Piazza dei Dogi. Et hyggeligt lille torv, der ligger helt omgivet af lyse bygninger på alle sider. Torvet er en fredfyldt lille oase i den travle by, som de færreste turister når frem til, men hvor mange lokale spiser på de tre restauranter. På torvet kan restauranten Trattoria da Barracca anbefales, hvor et vidunderligt og hjemmelavet måltid den nydes.

https://imgix.femina.dk/amalfi_city.jpg

Amalfi ligger på den sydlige del af Sorrentohalvøen på Amalfikysten, der stikker ud i Middelhavet umiddelbart syd for Napoli. Byen har lagt navn til den omkringliggende kyststrækning på amalfikysten, der er kendt for sin skønhed.

Strækningen langs amalfikysten er blandt de absolut smukkeste i Europa og er af samme grund blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Verdensarvs-strækningen går fra byen Positano i vest til Vietri sul Mare i øst. Herimellem ligger en stribe andre spændende byer som Atrani, Cetara, Praiano, Amalfi, Maiori og Minori, der alle er et besøg værd. Det samme gælder byerne Ravello og Scala, der ligger en smule inde i landet. Et besøg på Amalfikysten er ikke fuldendt uden en sejltur langs kysten. Fra vandet ser man det evigt skrånende landskab, byerne og amalfikysten fra en helt anden vinkel, der er lige så fortryllende som set oppe fra land.

Shopping

Tag gerne en dagstur fra Amalfikysten til Sorrento, der er halvøens hovedby og førende turistby. Der er glimrende shoppemuligheder. Sorrento har 17.000 fastboende indbyggere, og det tal stiger voldsomt i sommermånederne på grund af de mange besøgende turister.

Søg ned i den gamle bydel, hvor det er en sand fornøjelse at slentre rundt i de snævre gågader. Her vrimler det med restauranter og små butikker, hvor der kan gøres mange gode køb. Sorrento på Amalfikysten er ikke mindst kendt for sine mange skomagere, der laver sko og sandaler af høj kvalitet, og de bedste skomagere kan tage mål og lave et par håndlavede sandaler på en halv times tid uden at gå på kompromis med kvaliteten.

https://imgix.femina.dk/sandaler_0.jpg

Rejs nemt til Amalfikysten

Kulturrejser Europa tilbyder flere forskellige pakkerejser med direkte fly København-Napoli (tæt ved Amalfikysten) t/r, gode hoteller og dansktalende rejseleder.
https://imgix.femina.dk/rejserne_knap.jpg

Overnatningsmuligheder

Kender du TripAdvisor? TripAdvisor viser andre folks anmeldelser af hoteller, lejligheder og guestshouses på amalfikysten. Det giver det bedste indblik i den jungle af overnatningsmuligheder der er.Se anmeldelser af overnatningsmuligheder på amalfikysten her:

Læs også