Mad & Boligs favoritrestauranter
Rejser

Mad & Boligs favoritrestauranter

18. februar 2015
Lene Lykke Hovmand
Skal du en tur ud i landet, eller trænger du til inspiration til nye spisesteder, så får du her redaktionens anbefalinger af restauranter fra øst til vest.

Her på Mad & Bolig sætter vi pris på god mad og vin i omgivelser, der får os til at glemme alt omkring os og kun have fokus på maden og det gode selskab. Mangler du inspiration til nye spisesteder, så får du her en oversigt over vores favoritter fra Viborg til Gudhjem.

Ulla Johanne Johansson, redaktionschef:

Je t’aime – fransk bistro på Vesterbro i København

- Franske klassikere på menuen fortolket af en kok, der holder sit fokus på at balancere og perfektionere smagen med respekt for sine råvarer - ikke alt mulig andet. Fornuftige priser, der matcher et hverdagsbudget og efterlader en fornemmelse af at have fået mere for pengene end forventet. Personlig og vedkommende betjening i en jordbunden, hyggelig stemning. Man bliver bare i godt humør af at være på Je t'aime.

Marion Smith, redaktionskoordinator:

Restaurant Skov på Niels Bugges Kro og Hotel ved Viborg

- Skriger ganen efter en gang god gastronomi og råvarer i topklasse, så anbefaler jeg i sommerperioden at besøge Restaurant Skov , der ligger på Niels Bugges Kro og Hotel ved Viborg. Her får du dansk/fransk gourmetmad, og råvarerne finder køkkenchefen i sin baghave, i skoven og hos lokale og økologiske producenter. Jeg fik virkelig en smags- og sanseoplevelse ud over det sædvanlige, da jeg besøgte restauranten – det var som at få serveret naturen på tallerkenen!

Linda Østergaard, webredaktør:

Kähler Spisesalon i Aarhus

- Hos Kähler Spisesalon i Aarhus serverer de madglæde i form af smørrebrød og klassiske danske retter. De danske madtraditioner går hånd i hånd med moderne nyfortolkninger og lokale råvarer, der sender dig til himmels. Stemningen er hyggelig, omgivelserne er smukke og stilrene, og kaffen og kagen skruer helt op for nydelsesfaktoren!

Charlotte Riparbelli, chefredaktør:

Æblehaven og Stammershalle på Bornholm

- Æblehaven og Stammershalle - den ene i syd den anden i nord. Begge mad af Bornholmske råvarer – fransk, dansk fusion. De er efter min mening klart de bedste i den dyre mellemklasse. Ellers er en af mine favoritter Kadeau, som er meget mere eksperimenterende og noget helt andet. Jeg vil til hver en tid vælge de to første.

Kirsten Nielsen, Kreativ chef:

Ship-Inn på Hjerting Badehotel, Esbjerg

- Ship-Inn er Hjerting Hotels mere uformelle bar/café. Tag frokosten på terrassen med havudsigt - jeg kan anbefale bakskuld, som er røget, tørret ising, med en iskold øl. Hvis du ikke har lært at spise bakskuld, så har de masser af god fisk, fx rødspættefileter. De bruger i øvrigt masser af lokale råvarer og har også mange gode specialøl.

Ane Læntver, art director:

Gilleleje Strandhotel

- På Gilleleje Strandhotel er der ægte badehotelstemning. Maden er delikat, og betjeningen er sød og imødekommende. Det bedste er, at der er en fantastisk ro, og så er menukortet ikke så stort. Det er rart, at du ikke bliver belemret med at skulle vælge imellem en hel masse. Gå en tur langs vandet før middagen og saml en god appetit.

Lene Lykke Hovmand, redaktionssekretær:

Restauranten og Spisehuset på Dragsholm Slot

- Mine forældre har sommerhus i nærheden af Dragsholm slot, så jeg kommer forbi på alle tider af året og er vild med stedet hver gang. Der er ro, muld, stemning, historisk vingesus og fantastisk mad! Spis på restauranten, hvis du vil have en ypperlig gourmetoplevelse, og i spisehuset, hvis du har ungerne med eller bare har lyst til et mere uformelt måltid. Begge steder er de gode friske råvarer i centrum. Skal det være romantisk, kan du overnatte på slottet og tage morgenmaden med.

Line Sølvhøj Johansson, webjournalist:

Restaurant AOC

- Blandt favoritterne, når smagsløgene skal forkæles ekstra meget, er Restaurant AOC i København. Her er gourmetfaktoren i top, og servicen og stemningen harmonerer lige så godt, som maden gør med vinen. Jeg går ikke på kompromis, når jeg er her, og jeg vælger gerne hele pakken - andet ville være at snyde sig selv!

https://imgix.femina.dk/madogbolig/mb_620x250px_3nr_0115.jpg

Læs også