https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/0d574f7350f54001b17a066ba461aa20.jpg
Rejser

Luksus bag 300 år gamle mure

14. april 2011
af Kirsten Rødsgaard-Mathiesen, Foto: Javier Ortega/Antonio Acedo
I hjertet af Sevilla, bag ældgamle mure, gemmer sig en luksuøs og avantgardistisk oase. EME er byens nyeste luksushotel med pool på tagterrassen, fire restauranter og spa-afdeling.

Udsigten fra tagterrassen på Sevillas nyeste og mest elegante luksushotel er enestående. Hele byen ligger for dine fødder: byens berømte vartegn, det 97 meter høje klokketårn La Giralda, den gamle bydel og den imposante katedral fra 1100-tallet. Siddende med en drink ved den aflange pool og se solen gå ned over en af Spaniens smukkeste byer er som en drøm. Men EME Catedral Hotel er

www.emecatedralhotel.com

Bag disse gamle velrenoverede mure finder du Sevillas nyeste trendhotel med topmoderne design, lyseffekter i hallen og guormetrestauranter.

Hotellets værelser er indrettet i et enkelt og stramt design. Men de rå loftbjælker og tomme vægge giver en stemning fra dengang, man ankom til landevejskroerne med hestevogn, spiste et måltid mad og rumlede videre næste dag.

Læs også:

Velkommen i appelsinen

Stilrent hotel i Reykjavik

Bæredygtigt hotel i Seattle

ikke en drøm, det er den rene, skære virkelighed.

Underspillet luksus er, hvad gæsterne møder allerede ved ankomsten. Her er ikke nogen kæmpe indgangsportal eller kilometerlang receptions-skranke, tværtimod er det via en diskret dør, man træder ind i et langstrakt område med lyseff ekter, der hele tiden får væggene til at skifte farve fra rødt til violet via grønt og blåt og en enkel skranke, der fungerer som reception.

Unikke, rustikke og rå rum
EME Catedral Hotel er en totaloplevelse og et umanerlig vellykket miks af nyt og gammelt. Arkitekten Juan Pedro Donaire, der har stået for ombygningen, har formået at smelte 14 huse fra det 18. og 19. århundrede sammen til 60 værelser, fire restauranter, spa og fitness center, et loungeområde med udgang til en kølig gårdhave og så den fantastiske tagterrasse.

Avantgarde og topmoderne er nøgleordene for EME Catedral, der har værelser i flere kategorier inklusive otte suiter og superior rooms med gigantstore B&O plasma-tv-skærme og private terrasser med egne jacuzzis. Samtlige 60 værelser er unikke i form og grundplan, om end de alle er indrettet med den samme kølige, næsten klosteragtige og rustikke enkelhed med rå og upolerede vægge, marmorgulve og sort glas.

Enkelt og elegant
Sort er også farven på de tykke, langluvede tæpper, der ligger ved de store, komfortable senge. Det er en flot kontrast til det gennemgående beige og hvide look, og indretningsarkitekterne Sandra Tarruella og Isabel Lopez har anvendt den til både skærme, vægdekorationer og de gitre, der er foran mange af vinduerne.

Lige som værelserne er også badeværelserne forskellige i grundplan og indretning, men alle med enkle linjer, elegante designerarmaturer og ditto badekar og håndvaske. Alt holdt i hvide og neutrale naturfarver.

Genial beliggenhed
Med sin adresse i hjertet af Sevillas ældste bydel ligger byens berømte attraktioner og travle shoppinggader bogstavelig talt for fødderne af hotellets gæster.

Et par skridt ud af bygningen, og man er midt i det pulserende sydspanske leben, der vitterligt er livligt, for spanierne lever livet 'en la calle', i gaden. Men man behøver ikke at forlade EME for at få tilfredsstillet sulten og tørsten.

Japo er hotellets japanske restaurant, Santo byder på elegant gourmetmad fra middelhavsområdet, Milagritos er en klassisk tapasbar og 20 Pasos er en lille café med juice, smoothies og kalorierige kager og desserter.

Føler man trang til motion og forkælelse,klares det i hotellets fitness-rum og i spa-afdelingen, der både har sauna, dampbad og et tyrkisk bad samt afslappende skønhedsbehandlinger og massage.

Læs også