https://imgix.femina.dk/media/04fc4114de1549e9bf0aeb136b4c58bd.jpg
Rejser

Louise mindes kæreste-historier i det lille telt

24. juni 2009
af Bettina Wøhlk •
Fotos: Heidi Maxmiling og private
For Louise Wolff-Sørensen, vært på DR’s ”Aftenshowet”, står somrene i teltet på Bornholm helt klare i erindringen. Det blev ikke til meget nattesøvn – til gengæld var der masser af kærlighed i luften.

Hvor går sommerferien hen i år?
Jeg har gennem det sidste halvandet år været så heldig, at jeg i forbindelse med mit arbejde på TV-programmet "Sporløs" har været ude at rejse i gennemsnit hver tredje uge. Selv om det har været vildt fedt og super privilegeret, må jeg også indrømme, at jeg er blevet en smule ør i hovedet af fly og hoteller ... så faktisk glæder jeg mig meget til bare at være hjemme i Danmark denne sommer. Bornholm har været fast bestanddel af alle mine sommerferier og er det naturligvis også i år. Min familie har sådan et hyggeligt hus i Vestermarie, og det at sidde foran huset i aftensol og spise aftensmad med udsigt til Almindingen er for mig indbegrebet af at slappe af og have det godt!

Louise Wolff-Sørensen

Det gamle mølædte telt måtte jo "aflives", og dette telt er afløseren, som vi fortsatte med at fortælle hinanden kærlighedshistorier i."

Hvad er dit bedste ferieminde fra barndommen?
Hver sommer fra jeg var omkring 12 til jeg blev 17, var vi fire fætre og kusiner, som lå i telt i min families have på Bornholm. Det var et virkelig gammelt og mølædt telt, som hver sommer blev slået op, og så flyttede vi ind i det i en uges tid med vores lommelygter og soveposer. Efterhånden som vi blev ældre og ældre, flyttede også alle de små historier om vores første forsøg med kærligheden med ind i teltet. Jeg er den yngste af os fire, og jeg kan huske, hvordan jeg hvert år lå der i mørket og lyttede til "de stores" historier og var dybt fascineret af den dér spændende nye verden, som åbenbart fandtes derude, men som jeg endnu ikke havde del i. Hvert år lå jeg også og glædede mig til det år, hvor jeg selv kunne fortælle om et særligt kys. Spøgelseshistorier var selvfølgelig også en del af telt-repertoiret, men det var helt klart kærlighedshistorierne, vi brugte mest tid på.

Hvor har du holdt din bedste sommerferie?
Nu har jeg talt så meget om Bornholm, så måske skulle jeg fremhæve min sommerferie i Grækenland for to år siden. Vi boede på et lille hotel med den bedste udsigt, og hver dag i en uge gik vi til stranden, læste bøger, spillede yatzy på vores altan, spiste oliven og feta og nød i det hele taget bare at daske rundt og for en gangs skyld ikke have dårlig samvittighed over, at der var en masse kulturelle ting, vi ikke fi k set. Det var ren daseferie ... men øen var også så smuk og hyggelig, at man heller ikke kunne foretage sig andet.

Louise Wolff-Sørensen

Udsigt fra en liggestol på stranden i Skiathos - hvad vi lavede mest på den ferie? Lå flade . .."

Hvis du skulle anbefale det perfekte sted i Danmark at holde sommerferie, hvor skulle det så være?
Bornholm! Jeg er selvfølgelig forudindtaget, fordi jeg selv og min familie har boet der i mange år. Men netop eftersom det er et sted, jeg kender SÅ godt og kommer hvert år, og jeg endnu ikke er blevet træt af det, tænker jeg, at det må da være det perfekte sted. Jeg synes simpelt hen, den lille ø har det hele.

Er der et sted i Danmark, du drømmer om at holde ferie, men endnu ikke har oplevet?
Jeg kunne godt tænke mig at komme på ferie ved Vesterhavet. Derudover kunne en lille bådferie i Det Sydfynske Øhav også være helt fantastisk. Selv om ingen i min familie har båd, og ingen af dem, jeg kender, kan sejle, har jeg altid syntes, det måtte være skønt at sejle rundt hele dagen for så om aftenen at lægge til i en havn og sidde på båden og spise lidt aftensmad til lyden af vandets skvulpen. Og så er der jo den herlige sejlermode med de stribede bluser og de afslappede sweatre, man slænger over skuldrene - det virker på en måde bare bedst, hvis man rent faktisk har en båd, der kan matche outfittet ...

Læs også:
De bedste ferietips til Bornholm
Jeg har mange laster ...

Læs også