https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/a72b834244504d7aa938d4bb9a00b1ef.jpg
Den murede trappe, søjlerne og loftbuerne stammer fra FincaRaims? opførelse i 1700-tallet.
Rejser

Landsteder på Mallorca

16. februar 2009
af Jette Østerlund/Foto: Søren Østerlund
Hvordan er der ude på landet bag de overfyldte strande og turistmagneterne i Palma? Mad & Bolig tog til baglandet og fandt et par af perlerne blandt de landsteder, der er omdannet til hoteller.

Hallens originale gulvmosaik af blanke, vandslebne sten, de massive bjælker i loftet og de imponerende bærende søjler overbeviser os på et øjeblik om, at husets stemning ikke er skabt på en nat. Der er tale om hotellet Finca Raims, der ligger i Algaida, 20 km øst for Palma.

Virkeliggjorde drøm
Finca Raims var oprindeligt ejet af en vinfamilie gennem knap 200 år. Nu er det hotel under kategorien Hotel Interieur. Suiten og de fem lejligheder har navne efter lokale druesorter som Malvasia, Merlot og Granache. De er alle individuelt moderne, lyst indrettede og med egen terrasse eller veranda. Værtsparret Jutta og Thomas Philipps er fra Köln. De virkeliggjorde den drøm, mange nordboere har om at bo og finde en levevej i sydens milde klima og smukke natur. I efteråret 2009 tilbyder de 2- ugers pakker for 10 personer med vandreture, udsigter og oplevelser, picnic, middage, 7 overnatninger, morgenmad og bil. Thomas er vandreguide på turene, mens Jutta forbereder aftenens middag derhjemme.


Det Skandinaviske Værelse på Scott's er i blå og hvide nuancer med billeder af Carl Larsson på væggen.

Hjemlig atmosfære
Også Judy Scott, værtinde på Scott's i Binissalem, bosatte sig i syden på grund af klimaet og fik her yderligere afløb for sin passion for renovering og indretning af historiske huse. Hun har indrettet et af Binissalems fine gamle bypalæer på kirketorvet til et B&Bhotel, hvilket lyder noget mere beskedent, end det er. For stedet opleves mere som et gæstfri, stort privat hjem end som hotel. På Scott's er der indendørs pool, indrettet som romersk bad, fælles tekøkkener på etagerne, en tagterrasse og en skyggefuld gårdhave ved hall'en og dagligstuen. Udover Scott's i Binissalem har hun åbnet Scott's Gallilea i bjergene nordvest for Palma. Vuet herfra ned over dalen og Middelhavet er kåret som en af de bedste hoteludsigter på Mallorca.

De hemmelige landsteder

Hvad gemmer der sig inde i landet - eller ved de andre kyster? Svaret findes bl.a. ved indlogering på de landlige hoteller, B&B og fincaer. Michael Fjording har gennemrejst Mallorca og samlet 36 af de bedste adresser i bogen 'Landsteder på Mallorca, Michaels hemmelige guide'.
Læs mere om landstederne og bogen

Gode restauranter

  • El Cruce er et af de helt store træf. Den ligger ved 41 km-stenen på motorvejen uden for Vilafranca mellem Palma og Manacor. Indenfor står folk i kø for at få bordplads. Her er tapas- og grillkøkken til rørende priser. (Kun frokoståbent på hverdage).
  • Es Recó De Randa ligger ved foden af bjergmassivet Randa. Hotel og restaurant med en af de smukkeste haver på øen og vid udsigt. Bar Robines på kirkepladsen i Binissalem har tapasdisk og originalt mallorcinsk køkken.
  • Eu Centro ligger i Calle Temple 3 mellem markedsgaderne og markedspladsen i Pollenca, hvor det myldrer med mennesker, når der er søndagsmarked.
  • Sa Placa Petra i Petra er et lille hotel med restaurant og servering i fredelig gårdhave.
  • Bar Co i Portixol syd for Palmas centrum er et sikkert valg, når trangen er til noget helt andet end det landlige køkken. Køkkenchefen er hædret flere gange for de asiatisk inspirerede retter.

Læs også