Budapest
Rejser

Læserrejse en bid af betagende Budapest

13. marts 2017
Af SØNDAGs redaktion
Lige midt i Budapest, hvor atmosfæren emmer af storhed og velvære, indkvarteres du på et 4-stjernet hotel på Margrethe-øen midt på Donau. På de tre udflugter giver den dansktalende rejseleder dig indblik i den fantastiske historie, som Budapest rummer, og du får tid til at udforske den smukke ungarske hovedstad på egen hånd. I samarbejde med Kulturrejser Europa anbefaler SØNDAG denne læserrejse til Budapest.
Chefredaktør, SØNDAG

Stinne Bjerre, chefredaktør på SØNDAG;

Jeg har tilbragt en weekend i Budapest for en del år siden. Jeg kan huske, jeg tænkte, at byen var en skøn blanding af Paris og Prag – med Paris’ elegante storhed og Prags hygge. Og så besøgte jeg en af de klassiske badeanstalter – en fantastisk oplevelse, jeg kun kan anbefale...
Gade i Budapest

Oplev storhed og velvære i Budapest

Storhedstiden som politisk magtcentrum i Europa er fortid. Men Budapests rolle som en af de store kulturmetropoler er bevaret med en arkitektur og infrastruktur, hvor sporene fra fortidens position stadig er synlige, imponerende og smukke. Mulighederne for kulturelle oplevelser af nærmest enhver afskygning er til stede, og de er mange. Derfor er der på denne rejse også gjort plads til oplevelser på egen hånd. Her kan du opleve alt fra de klassiske badeanstalter med spa og velvære til mindre undergrundsjazzklubber. Ligesom du kan få fine gastronomiske oplevelser, hvor mad fra hele verden nydes sammen med god ungarsk vin.
Gadetorv i Budapest

Budapest på UNESCO-listen

Budapest er optaget på UNESCOs liste for verdenskulturarv bl.a. på grund af sin store arkitektur omkring den smukke Donau-bred og den imponerende parlamentsbygning, som byens bedst kendte vartegn. Mod vest ses det store slot på Buda-siden af byen. På den østlige side af Donau, Pest-siden, findes den imponerende boulevard Andrassy, der minder om Paris' Champs Élysées, og hvor den næstældste metro i Europa kører blot få meter under. Mellem alle disse store monumenter er det almindelige liv og kulturen vokset frem og udviklet gennem næsten 2000 års forskellige påvirkninger fra nær og fjern.
Arkitektur i Budapest

Det praktiske

5 DAGES LÆSERREJSE TIL BUDAPEST

Læs mere og book din læserrejse her!

Prisen inkluderer:
  • Fly og transfer
  • 4-stjernet centralt hotel inkl. morgenmad
  • En frokost og to middage
  • Tre udflugter – heraf to i Budapest og en til Visegrad
  • Dansktalende rejseleder
Priser fra 4.495 kr. Rejs i april, maj, september og oktober Er du vild med at rejse, så skal du måske også med til Cuba eller Edinburgh!?

Læs også