Beograd
Rejser

Læserrejse: Beograd betager

19. marts 2018
I samarbejde med Kulturrejser Europa. Tekst: Stinne Bjerre. Foto: All Over Press
Serbiens hovedstad, Beograd, er en trendy by i bevægelse og udråbt til Europas nye, populære rejsemål. Kom med til metropolen, hvor moderne storby og ægte balkanstemning smukt forenes.

Læserrejse: Beograd - Europas nye kæledægge

Stinne Bjerre - chefredaktør på SØNDAG

Stinne Bjerre, chefredaktør på SØNDAG

"Jeg var i Jugoslavien som barn – på en af mine allerførste udlandsrejser. Jeg kan ikke huske så meget, kun at vi så nogle flotte drypstenshuler. Nu findes Jugoslavien jo ikke længere, men stederne findes selvfølgelig stadig og er stadig en rejse værd. Således også Beograd, der var hovedstaden i det hedengangne Jugoslavien, og nu er det i Serbien, og hvor en masse oplevelser venter."

Om rejsen:

Beliggende hvor floderne Sava og Donau mødes, er Beograd - en nutidig storby med en gæstfri lokalbefolkning og spændende historie. Byen har taget afstand til 1990’ernes krigsår, og i stedet præger livsglæden den sprudlende hovedstad.

Beliggende hvor floderne Sava og Donau mødes, er Beograd en nutidig storby med en gæstfri lokalbefolkning og spændende historie. Sankt Sava Kirken er en af verdens største ortodokse kirker.

På markederne og caféerne i området ved floden møder du især en intens stemning og en livlig men samtidigt melankolsk musik.

Spis godt i Beograd: På markederne og caféerne i området ved floden møder du især en intens stemning og en livlig men samtidigt melankolsk musik.

Historisk og arkitektonisk byder Beograd bl.a. på den tidligere kongefamilies royale gemakker, imponerende kirker og ikke mindst byens gamle fæstning Kelemegdan; beliggende på en bakketop, hvorfra man gennem tiden har kunnet spotte, når fjenden kom. Det smukke, grønne område omkring fæstningen er i øvrigt – med rette – Beograds mest besøgte park.

Historisk og arkitektonisk byder Beograd bl.a. på den tidligere kongefamilies royale gemakker, imponerende kirker og ikke mindst byens gamle fæstning Kelemegdan; beliggende på en bakketop, hvorfra man gennem tiden har kunnet spotte, når fjenden kom. Det s

Glæd dig også til en bådtur på Donau og en inkluderet middag på en restaurantbåd ved flodbredden. Under hele rejsen ledsages du af en kompetent dansktalende rejseleder, der har et indgående og mangeårigt kendskab til Beograd.

Rejsen inkluderer:

  • Fly København – Beograd
  • Fire nætter på 4* hotel i centrum
  • Panoramatur i bus
  • Byrundtur inkl. besøg på kongeslottet
  • Bådtur på Donau og Sava
  • Morgenmad og to middage
  • Dansktalende rejseleder

Pris pr. person fra 5.995 kr. Afrejse fra København:15/9 eller 29/9 – 2018. Deltagere fra Jylland, Fyn og Bornholm opnår en bro-rabat på 250 kr. pr. person ved afrejse fra København. Læs mere på kulturrejser-europa.dk.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også