https://imgix.femina.dk/media/ba7909df607342d8990584849f442c68.jpg
Rejser

Kina – et forunderligt rige

4. december 2009
af Dorthe Kandi
Kina er et stort og imponerende land, og så er der masser af kinesere, der er vandt til at kæmpe med næb og kløer om pladsen

LAN Club

En middag på LAN Club er ikke kun en madoplevelse

Rækker af røde flag smælder i vinden, formand Mao kigger bestemt ud over Den Himmelske Freds Plads fra det meterhøje portræt på muren, som omgiver Den Forbudte By. FEMINAs udsendte har besøgt Kina. Et kæmpe stort og fascinerende land.

Masende kinesere
Der er rigtig mange kinesiske turister i Beijing, langt flere end udenlandske. Alle kinesere vil gerne én gang i deres liv se hovedstaden, og alt det, som alle vi andre også gerne vil se. Køen på broen ind til Den Forbudte By er ret massiv. Jeg står imellem hundredvis af kinesere, og det nytter ikke noget at være venlig og give plads, for så kommer man aldrig frem. Kineserne er vant til at være mange og kæmpe om pladsen, så de maser bare fremad. Forbavsende hurtigt er vi indenfor i Kejserens By. Den er betagende smuk og blev shinet op til OL sidste år og ser "ny" ud.

Frokost hos Philippe Starck
Efter traditionel frokost i Beijings gamle bydel skal vi prøve noget helt andet om aftenen. Vi har taget det pæneste tøj ud af kufferten og træder ind i LAN Club, en top moderne gourmetrestaurant indrettet af den kendte designer Philippe Starck. Det er som at træde ind i et fabulerende eventyr. Der er hundredvis af forskellige malerier - ikke på væggene, men hængende fra loftet. Vi får en lækker niretters menu Hele måltidet koster 780 yuan pr. person (570 danske kroner), og både maden og restauranten er absolut pengene værd.

Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur

En bjergtagende mur
Jeg står på Den Kinesiske Mur og kan faktisk ikke finde ord, der helt kan beskrive det. Så langt jeg kan se, bugter denne mur sig op og ned. Muren blev bygget af forskellige dynastier, der havde forskellige grænser, og derfor er muren ikke bare ét langt stykke ... og det er ikke mindst derfor, man stadig diskuterer, hvor lang Muren egentlig er. Mens vi rejste rundt i Kina, fortalte de på CNN, at man nu mente, at der var fundet 2.000 kilometer mur, som man ikke tidligere havde kendt til. Men uanset om muren er 6.000 eller 8.000 kilometer lang, så er det bjergtagende at stå på den.

Se også:

På eventyr i Nordisland

På smuttur til det storslåede Grønland

Læs også