https://imgix.femina.dk/media/85a17e1f660e435fb483661158cbadde.jpg
Rejser

Istanbul

24. december 2009
af Jesper Møller
Foto: Jesper Møller, PR og iStock
Tyrkiets største by byder på en perlerække af store oplevelser

Shop i en af verdens største basarer. Nyd synet af klodens måske smukkeste moské. Smag på den herligt krydrede mad. Oplev de enorme kulturforskelle blandt indbyggerne. Tyrkiets største by Istanbul byder på en perlerække af store oplevelser.

Istanbul

Sammensat by
Istanbul er Tyrkiets største og absolut mest fascinerende by. Byen indeholder nogle kvaliteter og seværdigheder, som ikke kan opleves i andre europæiske storbyer. Det skyldes ikke mindst beliggenheden på grænsen mellem Europa og Asien. Faktisk er Istanbul den eneste storby i verden, der breder sig over to kontinenter, og den europæiske og asiatiske del af byen adskilles af det navnkundige Bosporus-stræde.

Istanbul

Basar mig vel
Kapali Carsi eller Grand Bazar, som den hedder i daglig tale, er over 500 år gammel, og den enorme basar har i alle årene været Istanbuls handelshjerte. Under basarens smukke kupler finder man ikke færre end 4.500 forretninger og boder, og stedet er et paradis for de shoppelystne. Vareudbuddet er enormt, men de gennemgående salgsobjekter er tøj, smykker, lædervarer, lamper, puder, tæpper, antikviteter og tørklæder.

Istanbul

Tyrkisk bad
Tag en tur i tyrkisk bad, og oplev den særlige tyrkiske badetradition. Cemberlitas Hamami er det mest traditionsrige af de mange tyrkiske bade i Istanbul. Det er samtidig også det mest kendte og det sted, hvor der kommer flest turister. Prisen er følgelig lidt dyrere end de fleste andre steder, men fordelen er til gengæld, at nogle af de ansatte kan forstå engelsk.

Istanbul

Her kan du spise
Sammenlignet med danske forhold er det ganske billigt at spise ude, og i Istanbul kan det anbefales at besøge nogle af de tagrestauranter, der er indrettet på øverste etage af mange af hotellerne. Restaurant Imbat på syvende etage af Hotel Orient Express er et godt eksempel. Her kan man sidde både ude og inde, og begge steder har man ved aftenstide en herlig udsigt over Bosporus-strædet og storbyens mange oplyste moskeer og andre bygninger. Samtidig er madkvaliteten i top og betjeningen glimrende, så meget bedre fås det ikke i Istanbul.

MUSTSEE I ISTANBUL

  • Snup en sejltur på Bosporusstrædet - enten i dagslys eller som et romantisk dinnercruise.
  • Gå i tyrkisk bad.
  • Besøg Galata-tårnet, hvorfra man har en herlig udsigt over store dele af byen.
  • Gå på opdagelse i storbyens mange små og spændende sidegader. Det mest interessante sted at gå på opdagelse i de små gader er i den gamle bydel Sultanahmet, der ligger i den europæiske del af byen.
  • Oplev de hundredvis af lystfiskere på Galata-broen.

REJSEN TIL ISTANBUL

Tema Rejser har en fem dage lang rejse til Istanbul, hvor man undervejs bliver guidet rundt til byens mange seværdigheder, ligesom der også er tid på egen hånd. Læs mere på Temarejser.dk. Du kan også flyve på egen hånd med Turkish Airlines til Istanbul. Årstiderne i Istanbul følger de danske, dog er temperaturerne som regel noget højere. Forår, sommer og efterår er alle behagelige rejseperioder - dog kan højsommeren undertiden være ganske lun.


Læs også:
På eventyr i Nordisland

Skiferie i Østrig med veninderne

Rødvin og Rhône - for rigtige kvinder

Læs også