Stockholm-guide
Rejser

INsiders guide til Stockholm

7. juli 2015
Stine Frimann Hasselsteen
I vores 'INsiders guide' samler vi de bedste rejsetips fra en række kvinder, som kender et land, et område eller en by særdeles godt - de er vores INsidere. Til vores Stockholm-guide har vi bedt PR Manager hos GOSH Cosmetics, Eva Marie Sihm Carl, om at give sit bud på de mest lokale og unikke oplevelser i skønne Stockholm.
https://imgix.femina.dk/madogbolig/em7.jpg

Som PR Manager for GOSH Cosmetics er jeg PR ansvarlig for over 80 markeder. Gennem mit arbejde møder jeg mange spændende kulturer og ser mange smukke storbyer. Der er dog en storby, der står mit hjerte ganske nært – for den rummer alt hvad man kan ønske sig inden for kultur, skønhed, fashion og smukke søde mennesker. Jeg har boet i Stockholm i et års tid sammen med min mand og især om sommeren har vi big time hjemve efter Nordens Paris. Her er min INsiders guide til Stockholm.

Shopping

Til kvinder

https://imgix.femina.dk/madogbolig/1-our-story-image-4.jpg

Natalie Schuterman. Der er mange gode ting ved Stockholm om sommeren – men en af de aller bedste er "REA" (svensk for udsalg) i Natalie Schuterman. Natalie Schuterman er en multi-brand butik med det bedste af det bedste fra verdens største designere. Vi taler Balenciaga, Céline, Missoni, Oscar de la Renta, Prada, Stella McCartney, Valentino, Saint Laurent sat ned med 50 %. Det er legendarisk og meget farligt for pengepungen.

Find Nathalie Schuterman her: Birger Jarlsgatan 5

Lige ved siden af Natalie Schuterman ligger Savannah’s hvor du rigtig kan udleve din indre Carrie fra Sex And The City. Savannah’s har et seriøst udvalg af Manolo Blahnik og Jimmi Choo, men fører også f.eks. Alaïa og Giuseppe Zanotti.

Find Savannah's her: Birger Jarlsgatan 1

NK (Nordiska Kompaniet) er det mest eksklusive stormagasin i norden og klart et besøg værd. Gå på opdagelse i deres store udvalg af brands – især de svenske som Acne, Whyred og ikke mindst min fransk/svenske favorit Busnel.

Find NK her: Hamngatan 18

Antikt gammalt & Nytt er en lille perle af en smykkebutik flittigt besøgt af Stockholms stylister og smykkeelskere. Du kan både finde billig og dyre smykker, og du skal give dig god tid – her er mange at vælge imellem.

Find Antikt gammalt & Nytt her: Mäster Samuelsgatan 11

LÆS OGSÅ: INsiders guide til Washington

Til børn

https://imgix.femina.dk/madogbolig/em6.jpg

Hvis man har små poder, så er børnetøjsforretningen Livly et besøg værd. Alle Stockholmere med børn har børnetøj fra det alt for lækre børnetøjsmærke Livly. Tøjet er lavet af 100% pima Cotton og er så blødt at man selv har lyst til at tage det på.

Find Livly her: Birger Jarlsgatan 9

Til hjemmet

I Danmark har vi Royal Copenhagen og Georg Jensen – i Sverige har de Svenskt Tenn. Hvis du skal til bryllup hos et Stockholmer par, kan du være 100 % sikker på, at der er Svenskt Tenn på ønskesedlen. Første gang jeg satte min fod inden for, i den store indretning butik på Strandvägen 5, var jeg dybt skeptisk. Især deres meget farverige tekstiler gjorde mig lidt forskrækket. Men jo flere gange jeg besøgte butikken desto mere fascineret blev jeg og i dag er jeg kæmpefan – også af alle farverne.

Find Svensk Tenn her: Strandvägen 5

Til Mænd

I Stockholm finder du efter min mening nogle af verdens bedst klædte mænd. Og som resultat heraf er der mange mange lækre herretøjsbutikker. Den lækreste af dem alle gemmer sig bag Strandvägen og hedder Rose & Born. De har jordens bedste service og udvalget af (dyre) habitter og Crockett & Jones sko er fantastisk. Hent evt. inspirationen her og gå derefter på skattejagt i på Sibyllegatan. Her kan man købe luksus 2nd hand til mænd, blandt andet fra Rose & Born.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/em9.jpg

Mad

Der findes så mange gode spisesteder I Stockholm, men en all time klassiker er Sturehof. På Sturehof får du fantastisk klassisk svensk mad og god underholdning i form af svenske kendisser. Husk at booke bord, men tag gerne derhen en times tid i forvejen og oplev det udbredte koncept AW (after work) – drinks efter arbejde.

Find Sturehof her: Stureplan 2

Hvor Sturehof er klassisk, så er Urban Deli bare super trendy. Urban Deli ligger på Södermalm og er en blanding af et luksussupermarked, en deli og en restaurant. Her er fantastisk stemning om aftenen og meget New Yorker-agtigt.

Find Urban Deli her: Nytorget 4

https://imgix.femina.dk/madogbolig/em4.jpg

Urban Deli - foto: Eva Marie Sihm Carl

Hvis du er på udkig efter en romantisk aften, så promener fra Östermalm til Gamla Stan. Den gamle bydel er en af verdens bedst bevarede middelalder bykerner og dens små snørklede gader er så stemningsfyldte. Godt gemt i en lille gade ligger Bistro Pastis – en lille bitte restaurant med et fantastisk vinkort. Helt perfekt sted til en romantisk middag.

Find Bistro Pastis her: Baggensgatan 12

https://imgix.femina.dk/madogbolig/16.61301914.jpg
All Over Press

Gamla Stan - foto: AOP

Det er 100 % berettiget at kalde Stockhom for Nordens Paris – ikke mindst hvis man spørger Ladurée, det fornemme bageri med parisisk oprindelse. De åbnede for nogle år siden en afdeling af deres smukke bageri midt på Grev Turegatan. Oh la la pure prettiness in a box.

Find Ladurée her: Grev Turegatan 15

https://imgix.femina.dk/madogbolig/10.2643095a.jpg

Ladurée - Foto: AOP

Serværdigheder

Hvis du er så heldig at besøge Stockholm om sommeren, så skylder du dig selv at sejle en tur ud i skærgården. Hop på en af skærgårdsbådene og sejl f.eks. til Fjäderholmarna. Her kan du nyde den svenske skærgård med alt hvad det indebærer – bare 20 minutter væk fra Stockholm.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/em3.jpg

Skærgården - foto: Eva Marie Sihm Carl

Du kan også bare nøjes med at slentre en tur ud på Djurgården, en lille ø midt i Stockholm – her kan du besøge flere af Stockholms bedste museer så som det smukke Nordisk Museum og det berømte Vasamuseum.

LÆS OGSÅ: INsiders guide til Paris

Læs også