Rejser

Ida Wohlerts favoritter i Rom

af Lotte Dalgaard 5. maj 2010
Foto: Marianne Leth
Den nye vært på TV 2's Go' Morgen Danmark er en berejst dame med familie over hele verden. Bl.a. bor hendes morfar i Rom. Her på soendag.dk kan du læse hendes 5 spændende tips til den Italienske hovedstad.

Ida Wohlert er netop begyndt som ny morgenvært på "Go' Morgen Danmark" - og klarede debuten med bravur. I SØNDAG uge 33 2009, kan du læse portrættet af værten, der privat har baser i Sverige - hvor hendes far og mormor har huse. I Brasilien - hvor hendes fars kone kommer fra og i Rom - hvor hendes morfar bor.

Her på soendag.dk deler Ida Wohlert ud af sine fem bedste tips til den Italiens hovedstad Rom. En by hun kender ud og ind.

Trastevere

Et af byens fineste gamle kvarterer med masser af små pladser og espressobarer. Min bedstemor bor her, og jeg er kommet her gennem mange år. Når man er ved at få nok af turisterne - for dem er der også en del af her - kan man gå en tur op på den gamle høj Gianicolo.

Mød flere kendte kvinder:
  •  
  • En anden side af journalisten Simi Jan 
  • Århus ifølge Elsebeth Egholm 
  • Cecilie Hothers tips til Barcelona 

Gianicolo

Her får man en meget smuk udsigt over Tiberen og Roms centrum. Restauranter er der ikke nogen af, men til gengæld grænser Gianicolo Parken hele vejen op til Vatikanstaten.

Isola Tiberina

En lille bådformet ø midt i Tiberen i Rom. Et anderledes sted i byen, hvor man kan tage en slapper fra menneskemylderet. Stedet har en særlig plads hos mig, fordi min bedstefar døde på hospitalet, der ligger på øen. Der er ingen caféer derude, men man kan tage en god sandwich og en avis under armen. Lad være med at tage derover en varm sommerdag - lugten fra Tiberen kan være temmelig ulidelig...

Tazza D'oro

Her får man Roms bedste og stærkeste kaffe! Klassisk espressobar med masser af mennesker og en herlig duft af nybrygget kaffe. Adresse: Via degli Orfani, 84 - lige ved Pantheon.

Antonio al Pantheon

En rigtig god restaurant med god stemning og lave priser. Og så ligger den kun 50 m fra Pantheon. Stedet er særlig kendt for deres pastaret med trøfler. Adresse: Via dei Pastini 12

Find SØNDAGs rejseguide til Rom her

Læs mere om Rom her