https://imgix.femina.dk/media/c6030eea9ab14decbd8c80ffc0b85925.jpg
Rejser

Ibiza er luksushippiernes paradis

15. oktober 2011
af Helle Bjerre Christensen
Foto: Josephine Bjerre Ahlgreen, Helle Bjerre Christensen & All Over
Med sin afslappede bohemestemning, hippie-markeder, cool clubbing og smukke strande tiltrækker Ibiza mange slags mennesker

Der er næppe noget andet sted i Europa man kan finde den unikke kombination af det autentiske og jordnære, det trendy og opulente, det smukke og stilfærdige, det larmende og lækre som på den spanske ferieø Ibiza med det klare, rene vand og mange dejlige strande.

Allerede i 1950'erne var Ibiza et yndet tilflugtssted for Hollywoods stjerner og det internationale jetset, der kom til den dengang ganske primitive ø for såvel at slappe af som for at feste i nogenlunde anonymitet.

I 1960'erne opdagede hippierne så Ibiza og faldt for øens smukke natur, lave leveomkostninger og lokalbefolkningens høje tolerancetærskel, der også den dag i dag tiltrækker en stor gruppe homoseksuelle.

I 1970'erne begyndte de i dag så berømte klubber at skyde op på øen.

Det ældre klientel er vendt tilbage
Med klubberne kom musikelskere, dj's, festaber og stoffer. Op igennem 1980'erne og 90'erne havde Ibiza derfor et blakket ry som Europas partyø nummer 1, men i dag er et ældre og langt mere eksklusivt klientel vendt tilbage.

Mens de unge festaber primært søger mod partybyen San Antonio på vestkysten, tiltrækker de mange fantastiske bugter, strande, små bjerglandsbyer og dekadente barer på øens nordlige, østlige og sydlige del verdensstjerner, hippier, nudister og alle os andre.

Shopping
Britisk Elle har udråbt tøjbutikken Revolver til Eivissas hotteste butik. Blandt mærkerne er Victoria Beckham, Comme des Garcons, Alexander McQueen, Vivienne Westwood og danske Junk de Luxe.

Strandliv
Playa Benirras på nordkysten er med sine pinjebeklædte klippesider lige så hyggelig, som den er trendy, med langhårede grønne parasoller og fede strandbarer med egne butikker.

Restauranter
Fiskerestauranten El Bigote i bugten Cala Mastella byder på en helt autentisk og enkel spiseoplevelse med fødderne i vandkanten.

På marked
Ét marked på Ibiza overgår alle andre, The Hippy Market i byen Es Cana hver onsdag. Her kan selv ikke Christianias ellers kendte julemarked følge med, og man føler sig hensat til 70'erne med langhårede hippier i farverige klæder, sandaler og pandebånd.

Læs også